Fenny en Hans van Exel winnen klaverjasdrive in Zuid-Eierland

Fenny en Hans van Exel hebben de zevende editie van de klaverjascompetitie in buurthuis Bethel in Zuid-Eierland gewonnen. Het duo scoorde in drie ronden 5466 punten.

Tweede werden Henk Gieze en Sieme Ran, die met 5287 punten goede zaken deden. De derde plaats ging naar Erik Hooijschuur en Peter Witte, die 5134 punten behaalden. In een goed gevuld Bethel streden achtentwintig deelnemers niet alleen voor de dagprijs, ook stond een goede klassering in het klassement op het spel. 'Toch blijven gezelligheid en goede sfeer het belangrijkst', zei gastheer Sibo Plaatsman. Voor Ran en Gieze was het belangrijk stand te houden tegen Van Exel en Van Exel, die met een verschil van niet meer dan 14 punten en een totaal van 1708 aan het langste eind trokken. Erik Hooijschuur en Peter Witte speelden constant, waardoor ze met een persoonlijk gemiddelde van 2578 punten de standenlijst aanvoeren. Sieme Ran volgt hen op de voet met een verschil van twintig punten, Joop Jonk en Henk Gieze volgen op enige afstand. Michel Kuip moest zijn vaste maat André van der Heide missen en scoorde samen met Pieter Kamp 5110 punten. Hij steeg daardoor van de veertiende naar de negende plaats. Sterke klimmers waren Bert Nederloff en Pieter van der Wouden, die met 5024 punten zeventien plaatsen stegen. To de Maesschalck en Frans Bik hadden hun avond niet en gingen met een score van 3838 punten zeven plaatsen achteruit. De volgende drive wordt gespeeld op donderdag 23 januari, aanvang 19.45 uur.

Cursus schrijven

Nicole Cuppens verzorgt vanaf woensdag 29 januari een cursus autobiografisch schrijven in haar praktijkruimte op 't Horntje. Deelnemers krijgen korte schrijfopdrachten, steeds gericht op een andere levensfase. De cursus wordt gedurende zeven wekelijkse bijeenkomsten gegeven in een kleine groep. Deelname kost €75,-, voor informatie en opgave: tel. 322958 of e-mail info@nicolecuppens.nl.