Fietsen over het strand van Paal 9 naar de Slufter en weer terug.
Fietsen over het strand van Paal 9 naar de Slufter en weer terug. Foto: Jeroen van Hattum

Vinke snelste op Beach Challange

Waar de deelnemers aan de Paal 9 Beach Challenge de voorgaande jaren kregen af te rekenen met stormachtige wind, was dat dit jaar het tegenovergestelde het geval. Tijdens de zondagochtend verreden Challenge waren de omstandigheden optimaal, een heerlijk zonnetje, matige wind en een breed en goed berijdbaar strand.

De goede omstandigheden droegen bij aan de hoge opkomst. Jong en oud verscheen aan de start. Bij de wedstrijdrijders vormde zich met een briesje in de rug snel een kopgroep met daarin Jordy Vinke, Roel Bakker, Niels Jimmink, Sjors Jimmink, Richard Koopman en Niels Bakker. Ter hoogte van paal 17 verhoogde Vinke het tempo, waarop alleen Roel Bakker een antwoord had. Gezamenlijk rondden de twee het keerpunt ter hoogte van de Slufter en vervolgden hun route terug over het strand naar paal 9. Bakker, met nog in de benen de zware editie van Egmond-Pier-Egmond waaraan hij daags eerder meedeed, kon Vinke in de laatste kilometers geen tegenstand meer bieden, zodat Vinke zijn vierde opeenvolgende overwinning behaalde in de Beach Challenge. Bakker eindigde als tweede op een halve minuut achterstand. De strijd om de derde plaats was spannend. In eerste instantie hadden Sjors Jimmink en Niels Bakker een voorsprong genomen op Niels Jimmink en Richard Koopman. Aan het eind van de wedstrijd kwamen de vier toch weer bij elkaar en bracht de eindsprint in combinatie met de moeilijk begaanbare strandopgang de beslissing. Niels Jimmink wist Sjors Jimmink nipt voor te blijven, waarmee zij als derde en vierde eindigden. Richard Koopman eindigde als vijfde, Niels Bakker (ook deelgenomen aan Egmond-Pier-Egmond) eindigde als zesde.

De jongste jeugdwedstrijd (c-jeugd) werd gewonnen door Tijme Goënga voor Diederik Jimmink, Ardon Bloemendaal, Axel Huisman en Nina Bakker. Dennis Bakker was de snelste in de categorie B-jeugd, voor Marit Bakker, Jesper de Graaf, Lola Bakker, Sven van IJsseldijk en Julian Poelmann. Jacob Kooij won opnieuw in de categorie A-jeugd voor Jim Boogaard en Rick Bakker.

Recreanten reden hun eigen rit, voor alle deelnemers was er na afloop roggebrood met spek en snert.