De dames van Texel'94 blijven winnen, ditmaal van Nieuwe Niedorp 2, dat met 10 - 0 huiswaarts moest keren. Foto: Willem Sangers

Winst voor zaalspelers

In de eerste officiĆ«le wedstrijd van 2014 hebben de zaalvoetballers van Texel'94 geen fout gemaakt bij laagvlieger Vrone 2. In een matige wedstrijd, waarin veel mis ging, was het klasseverschil groot.

Een voltallige selectie maakte vrijdag de oversteek naar Sint Pancras. Lesley Koning was het enige twijfelgeval, hij was wel meegereisd maar hoefde niet in actie te komen. Vrone 2 vecht voor lijfsbehoud in de hoofdklasse en probeerde het spel te ontregelen door het tempo laag te houden. Dat dit de eerste tien minuten lukte, was misschien nog meer te wijten aan het slechte optreden van Texel'94. De goal van Pim de Lugt in de elfde minuut kwam dan ook als een verlossing, en kwam letterlijk uit de lucht vallen. Vrone zag de inzetten vakkundig gepareerd door doelman Ali Smit, de enige die zich aan de malaise in de eerste helft onttrok. Toch kon Texel'94 de voorsprong uitbouwen, want na een kwartier schoot Pieter Jan Eelman diagonaal binnen. Niet veel later stelde Niels Dubbelt aanvoerder Ruben Duinker in staat 0-3 te maken. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft zette Texel'94 Vrone vast op eigen helft, maar vergat de kansen te benutten. Na tien minuten kreeg Vrone een onverwachte meevaller nadat Ruben Duinker de bal achter zijn eigen doelman werkte: 1-3. Vrone gooide er een schepje bovenop en probeerde de wedstrijd te kantelen, maar stond na een kwartier spelen na een tijdstraf met een man minder op het veld. Pim de Lugt benutte de powerplay en bracht de marge weer op drie doelpunten. Texel'94 wist dat de buit binnen was en Vrone boog het hoofd, zeker nadat Ruben Duinker even later een vrije trap laag in de hoek deponeerde en de stand op 1-5 bracht. Enkele minuten voor het einde onderschepte Joren Bakker een breedtepass en lanceerde zichzelf via de linkerkant waarna hij het buitenkansje koelbloedig afrondde. De eindstand van 1-7 kwam in de laatste minuut op het bord nadat Niels Dubbelt in zijn tweede wedstrijd voor Texel voor de tweede keer op rij het net wist te vinden. Deze week speelt Texel'94 een thuiswedstrijd tegen het lastige Hovocubo 2; vrijdag 17 januari, aanvang 19.20 uur.