Hoogheemraadschap zoekt jeugdwaterschapsbestuurder

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op zoek naar een jeugdwaterschapsbestuurder: een enthousiaste jongen of meisje tussen de 14 en 17 jaar die meedenkt hoe het waterschapswerk aan jongeren kan worden overgebracht.

Aangezien het steeds vaker regent, kost het steeds meer moeite de voeten droog te houden in een gebied als Noord-Holland, dat voor een groot deel onder zeeniveau ligt. Zonder dijken en duinen, sloten en gemalen zou Noord-Holland op veel plaatsen niet bewoonbaar zijn. Maar ook houdt het waterschap zich bezig met de rioolwaterzuivering. De jeugdwaterschapsbestuurder maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschapsbestuur, dat de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het Jeugdwaterschapsbestuur heeft als doel jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Zie voor meer informatie www.hhnk.nl/jeugdwaterschapsbestuurder en www.jeugdwaterschap.nl.

Fysiotherapie Gemini zelfstandig verder


De afdeling fysiotherapie van het Gemini Ziekenhuis is vanaf 1 januari een zelfstandige maatschap, die door het ziekenhuis wordt ingehuurd.

Voor de patiƫnten in het ziekenhuis verandert er niets, maar de therapeuten mogen nu ook fysiotherapie bieden aan mensen buiten het ziekenhuis. De verzelfstandiging is geen unieke situatie. In steeds meer Nederlandse ziekenhuizen is deze trend waar te nemen, door de grotere rol die door de overheid wordt toegekend aan de eerstelijnszorg. Als gevolg daarvan is er minder vraag naar fysiotherapie binnen de muren van het ziekenhuis, mede omdat de opnameduur steeds korter wordt.
De fysiotherapeuten besteden vrijdag 24 januari tussen 16.00 en 18.00 uur extra aandacht aan de verzelfstandiging. Belangstellenden zijn dan van harte welkom een kijkje te nemen in de praktijk in het Gemini Ziekenhuis.

Bridgeclub Alert

Bridgeclub Alert uit Oosterend heeft woensdag de laatste drive van de tweede competitieronde gespeeld. Frida Timmer en Jan Bloem eindigden op de eerste plaats.

Timmer en Bloem behaalden 63,40 procent en eindigden daarmee op de eerste plaats van de A-lijn. Tweede werden Jan en Piet Bakelaar met 53,85 procent, derde Els en Miriam Switzer met 53,39 procent. In de B-lijn eindigden Jacques de By en Renske van IJsseldijk op de eerste plaats. Zij behaalden 60,75 procent. Tweede werden Frida Trap en Netty Vonk met 56,97 procent, de derde plaats werd bezet door Jo van Beek en Nel Brans met 54,85 procent. Op 27 december en 3 januari werden de Kerst- en de Nieuwjaarsdrive gespeeld. Hoewel beide drives in de vakantieperiode vielen, was het aantal deelnemers boven verwachting. Bij de Kerstdrive eindigde het koppel Luc Kellner en Annie Dogger als eerste in de A-lijn. Laurien Bakker en Coby Bakelaar werden eerste in de B-lijn. De Nieuwjaarsdrive werd gewonnen door Jan Bloem en Frida Timmer, die het beste waren in de A-lijn. De B-lijn werd gewonnen door Piet Daalder en Herman Hagenouw.