Hennie Huisman

lijsttrekker VVD

Wethouder Hennie Huisman uit Den Hoorn wordt lijsttrekker van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart worden gehouden.

Tweede staat Jur Schuiringa uit Den Hoorn, raadslid sinds 2010. Peter van Sijp uit Oosterend is derde.

Hij woont sinds 2011 op Texel en is afkomstig van Terschelling waar hij zes jaar raadslid voor de VVD was. 'Eilandpolitiek is hem niet vreemd', aldus de liberalen. 'Met het oog op de intensivering van de Waddensamenwerking is dat een interessante bijkomstigheid.'

De vierde plaats is voor de 31-jarige Nick Ran uit De Koog, eigenaar van de Wijsneus en bestuurslid van JONT (Jonge Ondernemers Netwerk Texel). Vijfde is Ans Steenvoorden uit De Cocksdorp, zesde VVD-voorzitter Robbert de Jong uit Den Burg en zevende Ireen Visser-Boekel uit Oudeschild.

De 23-jarige Ewout van de Star uit Oosterend staat achtste. De VVD omschrijft hem als 'een grote belofte voor de toekomst'. De overige kandidaten: Albert Huisman, Edwin van de Heuvel, John Smit, Geert Bosscha, Tom Steenvoorden, Gerard Zijerveld en Jelle de Boer.

Volgens de VVD is bij het samenstellen ingezet op 'een zo evenwichtig mogelijke verdeling naar dorp, leeftijd en mannen en vrouwen'. Aanvankelijk stond ook huidig raadslid Marjan de Groot op de concept-kieslijst, maar zij trok zich terug omdat ze het niet eens was met het bestuur. Dat vond dat zij elke positie op de lijst moest aanvaarden, terwijl De Groot de positie van lijsttrekker ambieerde.