Samenwerking sport kan helpen om kunstgrasveld te realiseren

Texel heeft zich aangesloten bij een sportief samenwerkingsverband van de gemeenten Alkmaar, Hoorn, Zaanstad, Medemblik, Edam-Volendam, Oostzaan en de provincie Noord-Holland.

De overheden willen gezamenlijk optrekken op het gebied van sportaccommodaties, talentontwikkeling en sportevenementen. Volgens wethouder Hennie Huisman (sport) kan de samenwerking bevorderlijk uitpakken voor de plannen om bij Texel'94 een kunstgrasveld te realiseren en voor de renovatie van zwembad Molenkoog. Bij andere gemeenten in het samenwerkingsverband leven ook plannen voor kunstgrasvelden en zwembaden en volgens Huisman zou er gezamenlijk kunnen worden ingekocht.

Wat de wethouder betreft, moet het kunstgrasveld worden gezien als een voorziening waar heel Texel belang bij heeft. 'Je ziet bijvoorbeeld dat clubs als Feyenoord of AZ graag deze kant uitkomen, maar dan willen ze wel op een kunstgrasveld spelen.' Texel'94 spant zich al jaren in voor een kunstgrasveld.

De sportsamenwerking bestaat uit geregeld overleg tussen vertegenwoordigers van de gemeenten en de provincie. Er wordt volgens het college onderling kennis uitgewisseld en er is ruimte om van elkaar te leren. De samenwerking is ook goed voor de financiƫle ondersteuning van sportbeleid; de provincie stelt daarvoor geen afzonderlijke subsidies meer beschikbaar aan individuele gemeenten.

Dorpscommissie

Het college brengt donderdag 16 januari haar jaarlijkse bezoek aan Den Burg. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in Stayokay aan de Haffelderweg. Op de agenda: de Groeneplaats, Molenkoog en een visie op de andere sportaccommodaties, verkeerscirculatieplan centrum, parkeerbeleid en een presentatie van Struun en de Muzieknis in de Wezentuin. .