Vogelwerkgroep kijkt ganzen in Friesland

Vogelwerkgroep Texel verzorgt zaterdag 11 januari een ganzenexcursie naar Friesland om de enorme aantallen ganzen aan de westkust te bewonderen.

De excursie staat onder leiding van expert Bernard Spaans, die vertelt over de verschillende ganzen en hun gedragingen. Er wordt vertrokken met de boot van 8.00 uur. In verband met carpool-afspraken is het wenselijk dat deelnemers zich van tevoren aanmelden. Dat kan bij Bernard Spaans, tel. 318688 of e-mail bspaans@texel.com. Er zijn geen kosten verbonden aan de excursie, de reiskosten worden verdeeld onder de deelnemers. Het is aan te raden voldoende warme kleding en een verrekijker en/of telescoop mee te nemen.

Expositie Marja Dros

In de wachtruimte van de doktoren Waverijn en Van Hattem aan de Pontweg is tot eind maart werk te zien van Marja Dros. Dros toont schilderijen in acryl, met als thema 'de kleurrijke mens'. De expositie, 'weer eens iets anders dan Texelse plaatjes', is een explosie van kleur, warmte en schoonheid.

Belastinghulp

De belastingservice van het CNV is vrijdag 21 maart aanwezig in De Buureton voor hulp bij het invullen van de belastingpapieren. Deelname kost €40,- zonder en €60,- met fiscale partner. Leden van het CNV betalen €7,- of €10,-. Aanmelden: kan via www.cnv.nl/belastingservice of tel. 030-7511050.

Ondernemersbeurs

In Stayokay aan de Haffelderweg in Den Burg wordt zaterdag 8 maart de ondernemersbeurs 'Van Voor' gehouden.

Tijdens de beurs kunnen ondernemers kennis maken met elkaar, met dienstverlenende bedrijven, ZZP'rs en andere instanties op het eiland. De beurs is daarmee niet alleen interessant voor zakenpartners, maar juist ook voor particulieren. De eerste editie trok vorig jaar 32 deelnemers en ruim 375 bezoekers. Tijdens de beurs worden prijzen uitgereikt voor 'de samenwerking van 2013' en het 'businesstalent 2013'. Hiermee worden ondernemers en ondernemingen beloond die 'out of the box' denken en de crisis omzetten in nieuwe kansen. Het nomineren van ondernemers of bedrijven en het reserveren van een standplaats kan nog tot 17 januari via www.vanvoortexel.nl.