Afscheid dominee

Peter den Braanker

In De Burght aan de Binnenburg wordt zondag 19 januari vanaf 14.30 uur de afscheidsdienst gehouden van ds. Peter den Braanker.

Den Braanker is 12½ jaar betrokken geweest bij de Protestantse Gemeente Den Burg en vertrekt binnenkort naar Dalen. De dienst wordt door hemzelf geleid, vanuit diverse geledingen van de gemeente vindt muzikale ondersteuning plaats. Donderdag 16 januari wordt van 19.30 tot 23.00 uur een afscheidsreceptie gehouden, eveneens in de Burght.

Mestwetgeving

Lex Slootweg van Triferto spreekt maandag 13 januari voor de leden van LTO-KAVB afdeling Texel en de leden van de Vereniging voor Bedrijfsvoorlichting Texel over het zo efficiënt mogelijk bemesten met stikstof en fosfaat.

Het bemesten van landbouwgewassen is door de wetgeving van de laatste jaren volledig gebonden aan verlaagde stikstof- en fosfaattoedieningsnormen. Daarom moeten bemestingsgewoontes uit het verleden worden verlaten en moet meer gekeken worden naar de mineralenbehoefte en het te behalen rendement. Dit is geen eenvoudige verandering en vraagt kennis en vakmanschap van de agrarische ondernemer. De bijeenkomst wordt gehouden in Stayokay en begint om 20.00 uur.

Veranderingen bij Radio Texel

Met ingang van deze week voert Radio Texel enkele veranderingen door in de standaardprogrammering.

De uitzendingen van de lokale omroep beginnen vanaf heden op zaterdag al om 12.00 uur, met Effe Jagger van Mike Brouwer en Paal 13 van Jan van Iersel en Mark Maas. Zij laten muziek horen uit de jaren '70, '80 en '90. De uitzending vervolgt met Wegdromen met een boek, het kinderprogramma Pietelepote en Marco FM. De zaterdag wordt afgesloten met 'Het uur van de blues' van Gelein Jansen, dat van zondag naar zaterdag verhuist. Ook dinsdagavond vindt een verandering plaats, dan wordt na 20.00 uur twee uur lang 'Good Times' uitgezonden. Een actueel overzicht van programma's is wekelijks te vinden in deze krant. Radio Texel is te beluisteren via 106.1 FM of 93.5 via de kabel.