Goodbye Mosquito tijdens een optreden in De Hollebol.
Goodbye Mosquito tijdens een optreden in De Hollebol. Foto: Jeroen van Hattum

Texelse band in Kunstbende

De band Goodbye Mosquito doet zondag 16 maart mee aan de voorronde van de Kunstbende. De groep treedt die dag op in De Telefooncentrale in Alkmaar.

De Kunstbende is een culturele organisatie die jongeren wil helpen hun talenten te ontwikkelen. Dat gebeurt op gebied van muziek, theater, performance, dans, taal, film, animatie, fashion en het zijn van DJ.

Jaarlijks worden door het hele land voorronden gehouden en de winnaars daarvan staan dit jaar op zaterdag 3 mei in De Melkweg in Amsterdam. Goodbye Mosquito doet mee in de categorie Muziek. Deelnemers in die categorie moeten 13 tot en met 18 jaar oud zijn en eigen nummers hebben.

De bandleden van Goodbye Mosquito kunnen zich inmiddels op een eigen repertoire beroepen. De band bestaat uit Bram Dros (zang), Daniël van der Hoek (bas), Jochem van der Hoek (toetsen), Illés Plompen (gitaar en zang) en Adriaan Boon (drums). Goodbye Mosquito was in 2011 voor het eerst te horen, de band werd toen nog gevormd door Bram en Daniël. Later sloten de andere drie aan. Goodbye Mosquito ontstond tijdens muzieklessen van Henk Vroom.

De groep liet een paar weken geleden nog van zich horen tijdens de opening van de expositie van Zout. De band trad ook op bij Strenderpop, Texelpop, Parkpopje en het Midzomerschansfestival. In de zomer van 2012 nam de band een CD met vier zelfgeschreven nummers op. Het resultaat werd in november 2012 gepresenteerd in De Vermaning in Den Hoorn.