Van Rijsselberghe brengt fonds onder aandacht op eigen website

Dorian van Rijsselberghe heeft sinds kort een website waarop te zien is hoe hij zich voorbereidt op de volgende Olympische Spelen in Braziliƫ en waarop aandacht wordt besteed aan de Dorian Foundation.

Dat is het fonds dat hij in 2012 cadeau kreeg van de gemeente toen hij in Weymouth Olympisch kampioen windsurfen was geworden. Op de site www.lifeofdorian.nl is te lezen dat via het fonds inmiddels vijf mensen worden gesteund om zich te ontwikkelen. Kenmerkend is dat zij talent hebben, maar 'geografisch' in hun ontwikkeling worden beperkt door de regio waarin zij wonen.

De Dorian Foundation verleent steun aan Larissa Klaassen uit Den Burg, Eva van der Linde uit De Cocksdorp en Femke Orij uit Oudeschild. Het fonds geeft eveneens ondersteuning aan skischansspringster Wendy Vuik uit Rotterdam die in Oostenrijk trainde in de hoop mee te doen aan de Winterspelen in Sotsji en windsurfer Elliot Carney uit Engeland met wie Van Rijsselberghe traint.

Femke Orij wordt geholpen in de reiskosten om een opleiding te volgen aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam. Zij kreeg begin 2013 eveneens steun van het Rabo Talentfonds om haar droom te verwezenlijken.

De Dorian Foundation staat Van der Linde bij in het vervoer en de kosten van lesgeld, zodat zij eveneens haar dromen kan waarmaken. Zij was in 2013 deelnemer aan de Grand-Prix en dat is het hoogst haalbare in de paardensport. Larissa Klaassen is samen met Kim van Dijk in training op de tandem om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen die in 2016 in Rio de Janeiro worden gehouden.

Van Rijsselberghe noemt het op www.lifeofdorian.nl belangrijk dat andere sporters met talent eveneens de kans krijgen hun doelen te bereiken, net zoals hij de kans kreeg wereldkampioen en later Olympisch kampioen te worden.

De website bevat ook een zogeheten 'Road to Rio' met een wereldkaart waarop te volgen is welke plaatsen Van Rijsselberghe tot en met 2016 bezoekt voor trainingsprogramma's, oefenwedstrijden en officiƫle evenementen.