Vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa bezig met het laden van hulpgoederen.
Vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa bezig met het laden van hulpgoederen. Foto: Pip Barnard

Kerstactie voor Moldavië succes

De stichting Hulp Oost-Europa heeft naar aanleiding van de speciale kerstactie voedselpakketten kunnen uitdelen aan ouderen en gehandicapten in Moldavië.

Ook kregen kinderen die op straat leven een maaltijd aangeboden. Om deze winter een extra transport mogelijk te maken, is supermarkt Jumbo in Den Burg en De Koog met een spaaractie begonnen. Deze duurt tot en met 3 maart. Spaarders krijgen bij aankoop van iedere €5,- een zegel, tien zegels geven korting bij de aankoop van spellen. Van deze aankoop gaat bovendien €1,- naar de stichting. Daarnaast stelt de supermarkt de 'goededoelenknop' op de flessenautomaat beschikbaar, waarmee mensen statiegeld kunnen doneren. De bedoeling is een extra transport mogelijk te maken. Voor dit transport kan de stichting ook nog beddengoed gebruiken. Dit kan elke maanden en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur worden ingeleverd op Maricoweg 5 in Den Burg.

Texel voor beginners

Er zijn nog plaatsen vrij bij de cursus Texel voor beginners die dinsdag 14 januari begint. De cursus bestaat uit vier avonden. Deelname kost €30,-, opgeven kan via info@ecomare.nl of tel. 317741.