Spanning bij Kombuis Challenge

Mark Oosterhuis heeft het afgelopen weekend de Kombuis Challenge op zijn naam geschreven. Naast de wisseltrofee en een bos bloemen won hij een prijzenpot van €100,-.

Vier dagen lang streden in totaal 31 deelnemers om de prijzen. De eerste wedstrijden werden donderdag al gespeeld, waarna in een afvalsysteem de beste vier verder mochten. De eerste halve finale ging tussen Mark Oosterhuis en Kasper Ackermann, de tweede tussen organisator Jeroen Schouwstra en Marc Prins. Dit viertal behoort momenteel tot de top van Texel, waardoor het niveau erg hoog was. In de finale werd een gemiddelde gehaald van 74, over het hele toernooi werd meer dan 37 maal de maximumscore van 180 gehaald. Dit was echter niet voldoende om de hoofdprijs van dit jaar, een home-cinemaset beschikbaar gesteld door Voordeelland, te mogen uitreiken. De prijs voor de hoogste finish ging verdiend naar Ackerman, die 164 scoorde. In de finale mocht Schouwstra, die de afgelopen jaren steeds als tweede eindigde, het opnemen tegen Prins, kampioen van 2012, maar ook dit jaar eindigde Schouwstra als tweede. De halve finales werden in het voor café gegooid met als scorebord een computersysteem op groot scherm. Naast het hoofdtoernooi werd voor de afvallers op de finaledag een herkansingstoernooi gehouden. Terechte winnaar werd Gerrit Booy, die de eerste kampioen herkansing werd. Hij versloeg in een spannende finale Jaap de Waard. Ook volgend jaar wordt het toernooi gehouden. Dan is de hoofdprijs een nieuwe auto, beschikbaar gesteld door Van Sambeek uit Oudeschild.

Texel Darts Trophy

Op Vakantiepark De Krim vindt in het weekend van 10, 11 en 12 januari de zesde editie van de Texel Darts Trophy plaats.

Het evenement kan rekenen op deelname van onder andere Co Stompé en Co Stompé Junior. Daarnaast zullen er ongeveer 300 amateurspelers van de partij zijn. Het dartweekend start vrijdag met een Mix Darttoernooi, op zaterdag wordt het singletoernooi gehouden. Dit toernooi wordt gespeeld in de categorieën dames, heren, meisjes en jongens. Op zondag staat een koppeltoernooi op het programma. Inschrijven voor de Texel Darts Trophy kan tot 5 januari via www.texeldartstrophy.nl en tot een half uur voor aanvang aan de zaal. Zaterdagavond wordt een tombola gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Tesselhuus. Ook wordt een gesigneerd T-shirt van wereldkampioen Michael van Gerwen geveild. Van Gerwen, die de afgelopen vijf jaar op het toernooi te vinden was, kan dit jaar niet in persoon aanwezig zijn.