Meer dan tweeduizend vignetten in maand aan Texelaars verkocht

De gemeente heeft tot nu toe 2246 parkeervignetten voor 2014 aan Texelaars verkocht. Dat heeft een woordvoerder gisteren laten weten.

Het Texelvignet wordt dit jaar voor de derde keer uitgegeven. De verkoop van de stickers aan Texelaars vindt plaats op het gemeentehuis in Den Burg, de verkoop van de stickers voor toeristen is verspreid over het eiland. Het ging op 1 december van start.

Volgens de woordvoerder werden van de 2246 aan Texelaars verstrekte vignetten 1467 exemplaren aan de balie verkocht. Via de gemeentelijke webwinkel verwisselden 779 exemplaren van eigenaar. De gemeente verstrekte aan de balie ook 127 stickers aan toeristen en via de webwinkel gingen 155 parkeervignetten naar gasten.

Hoeveel vignetten voor 2014 tot nu toe in totaal aan toeristen zijn verkocht, is nog niet bekend. Er zijn op het eiland 43 plekken waar de vignetten voor toeristen verkrijgbaar zijn. De vignetten voor Texelaars worden enkel op het gemeentehuis aangeboden.

Het is nog te vroeg om te zeggen hoeveel Texelvignetten voor 2013 verhandeld zijn, De cijfers van de wederverkopers moeten volgens de gemeente nog worden verwerkt. Het vignet kost dit jaar opnieuw €15,-. De huidige exemplaren zijn geldig tot eind van deze maand.

Vuurwerkoverlast

Het landelijke meldpunt vuurwerkoverlast heeft de afgelopen dagen vanaf Texel 56 meldingen gehad, waarvan 24 uit Den Hoorn. Uit Den Burg kwamen 22 meldingen, zes uit Oudeschild, drie uit Oosterend en één uit De Koog. De vraag of er sprake was van veel overlast of dat er snel werd geklaagd, wordt op de site van het meldpunt niet beantwoord. Landelijk ontving het meldpunt meer dan 84.000 meldingen van overlast door vuurwerk.