ZDH 1 won de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen oud-ZDH met 5-2.
ZDH 1 won de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen oud-ZDH met 5-2. Foto: Willem Sangers

Wielrenners in prijzen bij Rabotop

Wielrenners Folkert Jimmink, Sjors Jimmink en Nikay Sangers hebben prijzen behaald bij de Rabotop. Andere leden van Wielersport Texel waren er de laatste wedstrijd niet bij, onder wie aanstormend talent Lola Bakker.

De Rabotop Noord-Holland bestaat uit zeven wedstrijden die bij verschillende verenigingen worden verreden. In september werd de eerste wedstrijd gereden in Den Helder, de laatste afgelopen zondag in Enkhuizen. Joost de Winter uit De Waal eindigde hier op de vijfde plaats. Folkert Jimmink werd 5de in het klassement van de jeugdcategorie, hij fietste net als zijn broer Sjors elke wedstrijd mee. Sjors Jimmink reed zeven sterke wedstrijden en eindigde welverdiend op de tweede plaats in het klassement. Nikay Sangers deelde de derde plaats met een lid van West Frisia en eindigde als vierde in het eindklassement van de junioren. Alle uitslagen en foto's zijn te vinden op www.rabotopnh.nl.

WintereXpeditie

De WintereXpeditie van Scouting Texel werd afgelopen weekend een groot succes.

Ruim 60 deelnemers uit heel Nederland en zelfs één uit Wales gingen de strijd met de elementen aan, waarbij te voet en op de fiets de nodige kilometers werden afgelegd. Een van de hoogtepunten was de levensgrote Dokter Bibber in de schuur van de CIV in Oudeschild.