Vader, moeder en kind op de midgetgolfbaan in de nieuwe hal van De Krim.
Vader, moeder en kind op de midgetgolfbaan in de nieuwe hal van De Krim. Foto: Jeroen van Hattum

'Golfen op de bodem van de zee'

'Het is zoiets als golfen op de bodem van de zee', vertelt André van der Vliet van De Krim tijdens een rondje door de nieuwe Indoor Midgetgolfhal op het park.

Vlak achter de ingang van het vakantiepark bij De Cocksdorp, op de plek van de oude midgetgolfbaan, is de afgelopen maanden een hal van duizend vierkante meter gebouwd met daarin op 450 vierkante meter een nieuwe 18-holes midgetgolfbaan en daarnaast een ruimte van 400 vierkante meter voor lasergamen.

Het golfen gebeurt in een verduisterde ruimte waarin dankzij blacklight allerei met fluorescerende verf beschilderde objecten en afbeeldingen langs de muur oplichten. Van der Vliet: 'Het moet het gevoel geven alsof je in een aquarium bent.' De objecten werden gemaakt door ontwerpers uit Italië en Griekenland. Er werd aanvankelijk van Glowgolf gesproken, maar die naam is beschermd, waardoor het park nog op zoek is naar een andere naam voor het nieuwe midgetgolfen.

De naastgelegen ruimte voor lasergames is een doolhof geworden waar bezoekers elkaars kruipend en sluipend met lasergeweren kunnen uitdagen. 'Er kunnen twintig mensen tegelijk een game spelen en het is maximaal een kwartier', aldus Van der Vliet. 'We hebben in de praktijk gemerkt dat dat lang zat is. De mensen komen met het zweet op het hoofd weer naar buiten.' Tijdens het spel moeten ze schieten op de geweren van de anderen. Dat betekent dat er geen speciale pakken hoeven te worden aangetrokken. Er hangen robots boven het doolhof die meeschieten en ook hier tal van fluorescerende afbeeldingen op de wanden.

Met de nieuwe hal heeft De Krim er een voorziening voor slecht weer bij. Zowel toeristen als Texelaars kunnen er volgens Van der Vliet terecht. Voor een uur midgetgolfen wordt €6,50 in rekening gebracht en een kwartier lasergamen kost €8,50 per persoon.

De plannen voor de hal werden een jaar geleden bekendgemaakt door directeur Iwan Groothuis op de nieuwjaarsreceptie van De Krim. Een paar maanden geleden startte de sloop van de oude midgetgolfbaan, waarna Bruin en Weijers de nieuwe hal bouwde. Diverse Texelse bedrijven als de VEM en de CVI zorgden voor de verdere inrichting. De indoorhal werd vlak voor de Kerstdagen in gebruik genomen.