Onderzoek college naar slepende kwesties die telkens terugkeren

Het college wil bekijken wat er nog hangt aan langslepende discussies die een keer moeten worden opgelost en afgesloten.

Dat laat burgemeester Francine Giskes weten in het eindejaarsinterview dat vandaag in deze krant staat. Volgens Giskes gaat het om zaken die telkens blijven terugkeren.

'We willen bekijken of er werkelijk reden tot klagen is of niet.' Concrete punten noemt de burgemeester nog niet, maar het college wil terug tot zaken die uit voorgaande collegeperioden stammen. 'Die beschouwen we nu ook als onze verantwoordelijkheid.'

Kwesties die onder de rechter zijn, worden volgens Giskes niet meegenomen. 'Die zijn dan al op een goede manier in behandeling.' Burgemeester en wethouders houden de 'eindejaarsschoonmaak' om de gemeente een goed werkende organisatie te laten zijn.

De burgemeester gaat in het gesprek verder in op de ambitie om Texel om vanaf 2020 zelfvoorzienend te laten zijn in de opwekking van duurzame energie, samenwerking met anderen, de verkiezingen en de inspanningen die ze verricht om wat te doen aan de grote consumptie van alcohol op Texel. Het gesprek staat op pagina 11 in deze krant.

AD Oliebollentest

Oliebollen van Echte Bakker Timmer in Den Burg hebben in de zaterdag gepubliceerde oliebollentest van het Algemeen Dagblad een zes gekregen. Technisch zitten de oliebollen goed elkaar, maar in de ogen van het testpanel van het AD zijn ze echter 'oninteressant' en 'grossieren ze in onbenoembare bijsmaakjes.' Niels Kossen van Bakker Timmer onthield zich desgevraagd van een reactie. Hij wees erop dat de oliebollen bij het Nederlands Bakkerij Centrum met een 7,8 werden beoordeeld. 'Mensen komen ook speciaal naar ons om oliebollen te halen.'