Duo Van der Veen en Koomen weer de sterkste klaverjassers

Lieuwe van der Veen en Co Koomen behaalden voor de derde keer dit seizoen de hoogste score in de Texelse klaverjascompetitie. Er werd eindelijk weer eens boven de 7000 punten gespeeld. Frans Stark en Bas Tromp behouden de leiding in het klassement, maar de verschillen blijven klein.

Klaverjassers Lieuwe van der Veen en Co Koomen begonnen sterk met als hoogtepunt het derde spelletje kaarten, waarin 2336 punten werden behaald. In het laatste spel was het geluk van de avond voor deze twee helaas een beetje op. De score van 7184 punten was voldoende voor de rondewinst. Van der Veen en Koomen stijgen naar de vijfde plaats en hebben de top van het klassement weer binnen bereik.

Marja en Martien Bakelaar hadden een wachtpartij. Het zou zomaar kunnen dat zij daardoor de rondwinst misliepen want zij waren goed op dreef met één uitschieter van 2131 punten. Nu bleef de score op 7129 punten steken. De Bakelaars keren na een wisselvallige periode weer wel terug in de top-10, zij staan nu negende. Truus Witte en Theo Stoelinga blijven meedraaien in de top van het klassement. Deze keer behaalden zij een derde plaats met 6580 punten. Zij blijven vierde maar staan minder dan 1000 punten achter op de eerste plaats. Theo en Gerard Witte pakten de vierde plaats met 6449 punten. Zij houden daarmee de zesde plaats vast. Gerda en Freek Veeger tekenden voor de vijfde plaats met 6437 punten, zij blijven derde in het klassement. Het gemiddelde was met 6176 punten vrij laag. Er werden 26 marsen gespeeld en ook dat is geen toppertje.

In het algemeen klassement blijven Frans Stark en Bas Tromp op de eerste plaats, op 278 punten gevolgd door Jan Zaal en Hans Westdorp. Gerda en Freek Veeger staan op 424 punten achterstand derde.

De tweede periode wordt aangevoerd door Lieuwe van der Veen en Co Koomen, voor Hans Westdorp en Jan Zaal. Peter van Heerwaarden en Huug Snoek bezetten hier de derde plaats.