Rebecca Geskus aan het werk in  Tusse de Banke.
Rebecca Geskus aan het werk in Tusse de Banke. Foto: ZOUT

Kunst trekt veel belangstellenden

Kunstenaarsvereniging ZOUT heeft tijdens de kunstroute die dit weekend is gehouden bijna 200 mensen ontvangen in Tusse de Banke. Veel belangstelling was er ook voor de kunstroute zelf, waarbij op het eiland op allerlei plekken ateliers geopend waren. De expositie in Tussen de Banke is tot en met woensdag geopend.

'De reacties zijn goed en wij werken met veel plezier aan onze projecten', meldt Maurice Christo van Meijel, één van de kunstenaars die Tussen de Banke tijdelijk gebruikt als atelier. De 'tent' van Pieter's van Schelt heeft inmiddels een rits en bijna ramen, de hazenreeks van Rebecca Geskus is uitgebreid met honden en schapen, Maurice Christo van Meijel houdt het vol en schildert door. Inmiddels heeft hij zo'n zeven meter geschilderd.

Gastkunstenaar Barbara Guldenaar heeft vrijdag een collectie trekpoppen achtergelaten en maandag komen Annemarie Vink (schilderijen) en Marian Smit (papiersculpturen) hun sporen nalaten. Dinsdag is de laatste echte werkdag en op woensdag sluiten de kunstenaars het jaar af en luiden het nieuwe jaar om 16.00 uur in met een 'finissage'. Iedereen is daarbij welkom.

Ateliers en galeries verspreid over het eiland die tijdens de kunstroute dit weekend waren geopend, hadden over het algemeen over belangstelling niet te klagen. Bij velen was het een komen en gaan, onder meer bij De Goede Verwachting in polder Het Noorden. Daarover meer op pagina 13. De getoonde werken op de verschillende adressen gaven een divers beeld over de kunst op Texel.