De nieuwe zendmast, op de achtergrond het Licht van Troost.
De nieuwe zendmast, op de achtergrond het Licht van Troost. Foto: Jos Berbee

Omgewaaide mast vervangen

De zendmast bij het Licht van Troost te Den Hoorn die tijdens de storm van eind oktober is omgewaaid, is vorige week vervangen. De nieuwe zendmast is mobiel en wordt rechtop gehouden door scheerlijnen (kabels) aan grote betonnen ankerblokken.

Veel schade die ontstaan is tijdens die storm is inmiddels hersteld, maar nog lang niet alles. Van menig schuur of ander gebouw ontbreken nog dakplaten, dakpannen of andere delen die zijn stukgewaaid. Dat het nog niet is gerepareerd is soms een verzekeringskwestie, maar ook is het niet altijd gelukt om de juiste materialen ter plekke te krijgen. Langs wegen, wandelpaden en andere plekken waar omgewaaide bomen gevaar opleveren, is gekapt, maar op andere plekken, zoals in de Dennen, liggen nog bomen.

Tijdens de storm die vorige week dinsdag raasde, overigens in veel mindere mate dan eind oktober, werd de brandweer ook tweemaal gealarmeerd. Eenmaal langs de Georgiƫweg en een keer langs de Postweg. Tijdens het slechte weer van vrijdag kwam een melding over stormschade vanuit de De Ruyterstraat in Oudeschild.