Sportraad viert jubileum met sportmarkt van twee dagen

De stichting Texelse Sportraad, die in 2014 zestig jaar bestaat, viert dit onder meer met een tweedaagse sportnmarkt in Ons Genoegen. Verenigingen die zich nog niet hebben aangemeld, wordt aangeraden dat zo spoedig mogelijk te doen.

De opzet van de markt is hetzelfde als bij eerdere jubilea: de sporthal wordt omgebouwd tot marktplein, terwijl in het midden ruimte wordt vrijgehouden voor demonstraties. De markt wordt gehouden op 14 en 15 februari, inmiddels zijn uitnodigingen verstuurd naar de verenigingen. Zij kunnen zich tot 5 januari aannmelden. Ook verenigingen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden via gpansier@planet.nl. De Sportraad verzorgt in het jubileumjaar nog meer activiteiten, waaronden een dag voor de jeugd, het Texels kampioenschap koersbal en een vorm van Dorp tegen Dorp. Verder is het de bedoeling een bijeenkomst te organiseren voor coaches en kaderleden en ianuari wordt een verkiezingsavond gehouden met de bedoeling de (sportende) burger en de (toekomstige) politici met elkaar in contact te brengen.

Zijm en Ravenstijn winnen klaverjassen

Nieuwkomers Anja Zijm en Ria Ravenstijn sloegen hard toe tijdens de met veertien koppels goed bezette klaverjasdrive in Bethel in Zuid-Eierland.

Ze behaalden in drie ronden 5.576 punten. Joop Jonk en Carla Jager legden met 5.264 punten beslag op de tweede plaats, derde werd gelegenheidsduo Co Koomen en Carolien Moonen met 5.022 punten. Zijm en Ravenstijn deden goede zaken tegen Corry Zijm en Corry van der Slikke, die niet verder kwamen dan 1036 punten. Daarna werd de strijd tegen Co Koomen en Carolien Moonen met een puntenscore van 1825 in het voordeel van Zijm en Ravenstijn beslecht. Koomen en Moonen bleven steken op 1257 punten. Tegen Dolly de Wit en Bram van Ankeren realiseerden ze nog een fraaie score van 2243 punten, waardoor zij zich van de derde plaats meester konden maken. Joop Jonk en Carla Jager zijn dit seizoen vrij constant. Tijdens het openingsspel tegen Erik Hooijschuur en Peter Witte kwamen ze niet verder dan 1504 punten, maar de echte buit werd binnengehaald tegen Nel van der Veen en To de Maesschalck. Met een score van 1938 punten in de derde ronde stelden Jonk en Jager de tweede plaats veilig. Op de individuele scorelijst handhaven Erik Hooijschuur en Peter Witte zich op een gedeelde eerste plaats. Joop Jonk bezet nipt voor Sieme Ran een fraaie derde plaats met een persoonlijk gemiddelde van 2547 punten per speelavond. De volgende drive wordt gespeeld op donderdag 9 januari, aanvang 19.45 uur.

Geslaagd

FOTO

De oud-Texelse Esmé Deppe is geslaagd voor haar Master of Arts diploma, richting Educatie en Communicatie, Engelse Taal en Cultuur.