Afbeelding
Foto:

Pepijn Schoneveld in theater Klif 12

Door omstandigheden kan de op 29 december in Klif 12 geplande voorstelling van Raoul Bakker niet doorgaan, maar in Pepijn Schoneveld meent de organisatie een goede vervanger te hebben gevonden.

Schoneveld stond dit jaar in de finale van het Leids Cabaretfestival. Volgens het lovend juryrapport valt hij 'helemaal onder de noemer: origineel'. Ook speelt hij in films en TV-series. Schoneveld kan van alles, maar is ook van alles. Daar raken mensen van in de war. Sommigen vinden hem namelijk een jongetje, op het infantiele af. Maar anderen zien hem als een echte man. Hij is een kleuter in een maatpak, een gangster met een super-soaker. De voorstelling begint om 20.30 uur, de toegang bedraagt €16,-.

Eindejaarsexcursie Vogelwerkgroep

Vogelwerkgroep Texel houdt zondag 29 december de jaarlijkse 'eindejaarsexcursie' door de Slufter.

Excursieleider Vincent Stork verwacht deelnemers om 10.00 uur op de parkeerplaats van Paal 28, aan het einde van de Krimweg. Van daaruit leidt de excursie langs de binnenzijde van de duinen zuidwaarts naar de opening in de duinen, waar het zeewater de Slufter instroomt. Daar bevinden zich vaak grote groepen vogels, niet zelden ook schaarse soorten als sneeuwgors, frater en strandleeuwerik. Ook diverse roofvogels overwinteren rond deze plek en zo bestaat de kans een blauwe kiekendief, slechtvalk of zelfs een velduil te zien. Na afloop van de tocht wordt gezamenlijk erwtensoep gegeten in Strandpaviljoen Paal 28. In verband hiermee is het prettig als deelnemers zich vooraf even opgeven bij Klaas de Jong (tel. 06-21809865 of e-mail nhdejong@gmail.com).

Walking With

Dinosaurs

In Cinema Texel is deze week Walking With Dinosaurs te zien, 'het grootste 3D spektakel van de laatste 70 miljoen jaar'.

De film gaat over Patchi, een Pachyrhinosaurus. De kleinste van het nest, maar ook de meest avontuurlijke. Zijn grote broer Scowler is de stoerste; hij wil vooral de leider van de kudde worden. Pas als de kudde in gevecht raakt met bloeddorstige Gorgosaurussen, kan Patchi laten zien hoe dapper hij echt is. Geholpen door een vogeltje dat Alex heet, beleeft hij het grootste avontuur van zijn leven.