AVTexel houdt voor de veertigste keer de jaarlijkse Winterbosloop

AV Texel houdt zondag 29 december voor de veertigste keer de Winterbosloop. Deelname staat open voor alle atleten, er zijn verschillende prijzen te winnen.

Inschrijven voor de Winterbosloop kan vanaf 10.15 uur bij Bos en Duin aan de Bakkenweg. Inschrijven kan vanaf 10.15, deelname kost €3,-. Jongeren en leden van AV Texel betalen minder. Het startschot voor de jeugd, die 1250 en 2500 meter loopt, valt om 11.00 uur. Direct na de eerste finish en de prijsuitreiking, om ongeveer 11.20 uur, gaan de andere categorieën van start. Er wordt gelopen in de categorieën meisjes en jongens van 13 t/m 14 jaar (2500 meter), jongens en meisjes tot en met 9 jaar (1250 m), jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar (2500 m), jongens en meisjes 15 tot en met 16 jaar en recreanten (4,3 km), vrouwen en de mannen (8,6 km). Voor de jeugd is er eremetaal te winnen, voor de 8,6 km waardebonnen van Sport2000 Texel . Net als voorgaande jaren zijn er ook prijzen voor de atleten die het best hun eigen eindtijd weten te voorspellen. Meer informatie is te vinden op www.avtexel.nl.

Zwemdiploma's

In Calluna werd donderdag voor de tweede keer dit seizoen afgezwommen voor het Zwem-ABC.

Alle deelnemende kinderen kregen een diploma van examinatoren Ramon Noorlander, Colinda Vlaming en Heleen Schuttevaer. De geslaagden zijn: A-diploma: Bodhi Keijser, Danny Gorter, Daphne Veldman, Dylan Wijsman, Fenne van den Munckhof, Floris Weber, Gijs Kuip, Jamila Zorro Segerink, Jana Ruiter, Justin Reydon, Lotte Kikkert, Marijn Stolk, Megan Havik, Pippa Broersma, Roan Sijbesma, Sil Duijzer, Sofie Eelman, Teun de Graaf, Timme van Heerwaarden, Vivian van der Zwaag. B-diploma: Donna van der Starre, Maaike-Zhang Eveleens, Maarten Bakker, Mervyn Eelman, Nienke Hoedjes, Sam Ekker, Timo Kuip. C-diploma: Manou de Ridder.