Laatste voorbereidingen voor de uitzending.
Laatste voorbereidingen voor de uitzending. Foto: Jeroen van Hattum

Klaar voor radio voor goede doel

De draaiboeken zijn klaar en de gasten geregeld. Nog een paar dagen en dan maken Aron Zeeman (12) en Sil van Heerwaarden (14) uit Den Burg een dag lang radio voor het goede doel.

Zaterdag 28 december beginnen ze om 9.00 uur in de serre van De Slock aan de Parkstraat. De uitzending gaat door tot 21.00 uur. De twee komen in actie voor de Stichting Studiefonds Dana. Dana zelf (de 26-jarige Dana Ivanova Blagoeva) was zaterdag op het eiland en nam samen met Gerrit en Betsie Verhoeven, bestuursleden van de stichting, een kijkje bij de voorbereidingen. Tijdens de uitzending wordt aandacht besteed aan het fonds en er zijn optredens van Jonna van den Wijngaard en Jeroen Schoo in De Hollebol. Daar wordt zaterdag 28 december ook chocomelk en Glüwein verkocht voor het goede doel.

De uitzending is te beluisteren via Radio Texel. Er staan webcams opgesteld en de beelden daarvan zijn via www.beatsfmtexel.nl te bekijken. Op die site is een kleine veiling waarvan de opbrengst eveneens voor het goede doel is. DJ Marco van Sambeek van Texel FM neemt het tussendoor een paar keer over van Sil en Aron.