Vliekotter blijft op locatie Daalderschool

Samenwerkingsschool De Vliekotter blijft definitief in het gebouw van de Daalderschool in Oosterend.

De gemeente stelt €365.000,- beschikbaar, zodat de school kan worden klaargemaakt voor de toekomst. Volgens een quickscan moet er 70 vierkante meter bijkomen, wordt er een nieuwe entree gerealiseerd en een grotere centrale hal. Er moeten vier groepsruimten zijn en een goede ventilatie voor de frisse lucht.

Cees Hoogerheide ondernam nog een poging voor een goedkopere variant te kiezen (€60.000,- voor tijdelijke uitbreiding), maar daar ging de rest van de raad niet in mee. Hoogerheide kwam met het altenatief in de wetenschap dat de toeslag voor kleine scholen verdwijnt, Schooltij verantwoordelijk wordt voor de buitenkant van scholen en dat het aantal leerlingen afneemt. De scholen kunnen het geld volgens Hoogerheide daardoor in de toekomst nog hard nodig hebben.

De andere partijen begrepen zijn punt, maar veranderden niet meer van koers omdat inmiddels lang en breed over de huisvesting is gesproken en daar de Daalderschool als beste uit naar voren kwam. Dat kwam voor Hoogerheide ook niet als een verrassing waardoor hij zijn alternatief na bespreking liet varen.