Botsing Poster en Hercules over bus

De proef met het openbaar vervoer heeft woensdagavond geleid tot een stevige botsing tussen wethouder Eric Hercules en Gerbrand Poster (Texel 2010).

De laatste stelde onomwonden dat de wethouder 'busmensen in de steek laat' en dat hij er geen vertrouwen in heeft dat het goedkomt. Dat zei de fractievoorzitter van Texel 2010 nadat Hercules uiteen had gezet dat hij 's morgens een gesprek met de provincie had gehad en zijn best doet het openbaar vervoer zo goed mogelijk in stand te houden.

De wethouder kon zijn irritatie over de aanval van Poster niet voor zich houden en opende een tegenaanval. 'Ik vind het jammer dat u dit recht in mijn ogen zegt. En straks over vijf minuten hoor ik u op de gang zeggen dat het u helemaal niet om de mensen gaat, maar dat u dit gewoon een leuk spelletje vindt.'

Hercules betitelde een motie van Texel 2010 om alles te doen aan het behoud van lijn 29 vervolgens als een motie van wantrouwen door de uitlatingen van Poster. De motie werd alleen gesteund door Texel 2010. Bij een andere motie over de tarieven in de bus staakten de stemmen (7 tegen 7) waardoor die motie in een volgende raad conform de regels nog een keer in stemming wordt gebracht.