Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Molenkoog wordt volledig vernieuwd

De kogel is door de kerk; de gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met een hoogwaardige renovatie van zwembad Molenkoog in Den Burg.

Met uitzondering van Gerbrand Poster (Texel 2010) stemde iedereen in met de renovatie. Die moet ervoor zorgen dat het openluchtbad er de komende veertig jaar weer tegen kan. Alle baden blijven in stand en de bedoeling is dat de bassins van roestvrijstaal worden. Personeel van het zwembad op de publieke tribune was blij dat er een besluit werd genomen.

Het college is nu aan zet om de renovatie verder uit te werken en aan te besteden. De raad heeft in totaal €2,1 miljoen beschikbaar gesteld voor Molenkoog. Volgens wethouder Hennie Huisman is het de bedoeling scherp aan te besteden om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Het college moet eveneens aan de provincie Noord-Holland laten weten dat er voortgang is geboekt. De provincie heeft de gemeente tot 1 januari 2016 een tijdelijke ontheffing verleend voor het gebruik van Molenkoog, onder de voorwaarde dat de gemeente uiterlijk 1 januari 2014 laat weten wat er gaat gebeuren om het bad weer aan alle eisen te laten voldoen.

Voor de dekking van de €2,1 miljoen hebben raad en college in de meerjarenbegroting vanaf 2015 inmiddels een jaarlast van €95.000,- opgenomen. Het college maakte eerder een koppeling tussen de renovatie en verhoging van de toeristenbelasting, maar van die koppeling was woensdagavond geen sprake meer. Dat betekent niet dat de verhoging van de toeristenbelasting van de baan is, want de gemeentelijke begroting voor 2015 is nu nog niet sluitend. Bedoeling is dat Molenkoog in 2014 gewoon het hele seizoen open is en dat direct na de sluiting half september de renovatie begint. Dan kan die worden afgerond voordat eind april 2015 het bad weer open gaat.

Geslaagd

Evelien Koning uit Den Burg is geslaagd voor de driejarige opleiding acupuncturist aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai in Nijmegen. Koning is nu bezig met het opstarten van een eigen praktijk op Texel. Ze volgt ook opleidingen voor behandeling met Chinese kruiden en therapeutische Chinese massage.