Jaren zestig in Oudheidkamer

De Oudheidkamer is gedurende de wintermaanden dicht, maar achter de schermen werken vrijwilligers aan een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. Komend seizoen gaat deze over het leven op Texel in de jaren zestig. Het museum vraagt lezers die spullen, foto's en verhalen van Texelaars hebben, contact op te nemen over bruikleen.

Voor de tijdelijke tentoonstelling in de Oudheidkamer is de halve bovenverdieping van het historische huis in de Kogerstraat beschikbaar. In de eigen collectie van het museum is niet veel uit de zestiger jaren te vinden. Vandaar een oproep om spullen in bruikleen te geven. Het kan van alles zijn: van huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen tot kleding of snuisterijen. De voorkeur gaat uit naar spullen met een verhaal. Helemaal mooi is het, als het voorwerp ook op een foto uit die tijd te zien is. De focus ligt op het begin van de jaren zestig.

Wie iets wil uitlenen kan contact opnemen met Daphna Lavy, via info@oudheidkamertexel.nl of (bij Ecomare) 0222-317741. Bij voorkeur voor half januari. Ook (geschreven) herinneringen en verhalen zijn welkom.