Werk Noorlander

in Galerie Klif ART

Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van schilder/tekenaar/etser Henk Noorlander houdt Galerie Klif ART in Den Hoorn deze maand een tentoonstelling over zijn werk.

De expositie toont de ontwikkeling aan de hand van Noorlanders stijlen en onderwerpen. Van de bijna gebeeldhouwde schilderijen met naakten en landschappen via schilderijen van het voeren van schapen, afgeslagen duinen, de scheve boerenkar in fauvistische kleuren, knaapjes met hansopjes, pointilistische landschappen en badende dames in opspattende golven tot zelfportretten met ritssluiting, tekeningen aan de keukentafel, etsen en veel meer.

In de galerie ook andere kunst: diverse geweven wikkelrokken met een soort patchwork en ook Shoowa kleden van geweven raffia, beide met abstracte afbeeldingen gemaakt door vrouwen van het Kuba volk uit Congo. Ook doeken van geklopt boombast door pygmeeën uit Congo gemaakt. Deze boombastdoeken die als lendedoek gebruikt werden, zijn ook met abstracte tekeningen versierd, maar weer heel anders dan bij de afbeeldingen van het Kuba volk. Verder Muarano glas en bronzen en Afrikaanse maskers, gebruiksvoorwerpen en beelden. Galerie Klif ART is op onregelmatige tijden open en op afspraak.