Feest bij de vrouwen van Texel'94.
Feest bij de vrouwen van Texel'94. Foto: René Pop

Vrouwen Texel'94 kampioen

De vrouwen van Texel'94 hebben zondag in eigen huis het winterkampioenschap in de vijfde klasse van het vrouwenvoetbal in de wacht gesleept.

De vrouwen kregen de titel niet cadeau. Op een nat en drassig veld moest hard worden gewerkt tegen Dirkshorn om het winterkampioenschap veilig te stellen.

De strijd werd vooral gestreden op het middenveld. De teams waren gelijk aan elkaar, al kreeg Texel'94 wel de grootste kansen. De bal ging op de lat en ook de paal werd niet vergeten

Rond de 35e minuut van de wedstrijd brak Sanne Brand de ban. Zij kon scoren uit een strakke voorzet waarbij zij niet goed gedekt werd. De voorstopper gaf haar enige ruimte om te schieten wat zij vervolgens ook goed deed. Brand schoot de bal strak in de touwen.

Na de rust nam de druk van Dirkshorn op de verdediging van Texel toe, maar de laatste linie bleef rustig en de keeper alert. Texel kreeg nog enkele kansen maar die werden niet benut. Het doelpunt van Brand was echter toereikend om de wintertitel te gaan vieren.

De vrouwen speelden dit seizoen in de vijfde klasse negen wedstrijden, waarvan er acht werden gewonnen. Een keer werd gelijk gespeeld.