De hardwerkende Sander de Haan van Texel'94 tegen Koedijk verwikkeld in een duel. Foto: Willem Sangers

Winst Texel'94 tegen Koedijk

Texel '94 blijft in winning mood. Tegen Koedijk behaalde de ploeg een 2-1 overwinning. Evenals vorige week wist Texel '94 nu van het bezoekende Koedijk de punten af te snoepen. Vanaf de middenmoot tot onderin is het verschil in puntenaantal gering.

Dankzij de overwinning zondag staan de Texelaars op een gedeelde zevende plaats. Om uit de gevarenzône te raken, blijft winnen noodzakelijk.

Al in de negende minuut kregen de Texelaars de eerste scoringskans. Er werd echter naast geschoten. Het spel ging in de eerste helft snel op en neer. De Texelse defensie zat kort op de man en gaf de tegenstander weinig ruimte. Texel'94 creëerde veel kansen die onbenut bleven. Er ontstonden talrijke hachelijke momenten voor het doel van Koedijk. De keeper van de gasten vormde steeds een sta-in-de-weg voor de aanvalslinie van de gastheren. Ook het grote aantal hoekschoppen in het voordeel van de thuisclub leverde geen treffers op. De gastheren waren de bovenliggende partij , maar konden dat vooralsnog niet in goals tot uitdrukking brengen. De toeschouwers moesten wachten met juichen tot de 37e minuut. Toen bracht Sander de Haan de handen op elkaar nadat hij de 1-0 gescoord had. Texel '94 was en bleef sterker. De eilanders mochten met een kleine voorsprong naar de thee.

Al in het begin van de tweede helft kreeg Texel '94 kans de voorsprong uit te breiden. Vervolgens werd een vrije trap naast het vijandelijke doel geschoten. Pas in de 61e minuut kon de Texelse aanhang weer juichen toen Jeroen Vlaming in de rebound de inzet van Sander de Haan op de paal tot doelpunt promoveerde (2-0). Meteen hierna kwam Joren Bakker in het veld voor Marco Koorn. Texel'94 bleef druk uitoefenen op de Koedijker defensie, maar miste te veel kansen. Ook de corners bleven niets opleveren. Hierdoor hield Koedijk hoop. In een volgende fase maakten de bezoekers vaak gebruik van de noodrem om de Texelse voorhoede het scoren te beletten.

Een kwartier voor het einde verliet Pieterjan Eelman het veld voor routinier Niels Dubbelt. Lesley Koning schoot in het vervolg nog eens naast en over het vijandelijke doel. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd keurde de scheidsrechter wegens buitenspel een Texels doelpunt af. In de 87e minuut scoorden de bezoekers de 2-1. Toen werd het extra spannend, vooral met de vijf minuten blessuretijd die werd bijgeteld door de scheidsrechter. Maar de punten bleven op het eiland.

Texel '94 is weer een plaatsje gestegen en komt langzamerhand in de buurt van het linkerrijtje. Vanmiddag werd ook bekend dat Willem Roomeier uit Den Helder de nieuwe trainer voor het volgend seizoen wordt. Hij was reeds eerder oefenmeester in de jaren 92/93 en vierde grote successen met de club. De Texelaars staan op een gedeelde zevende plaats. Om uit de gevarenzône te geraken, blijft winnen noodzakelijk. Zondag is het een inhaalweekend. Daarna gaat de winterstop in.