Heren Tevoko winnen in vijfsetter

Opnieuw moest het herenteam van Tevoko het maximum van vijf sets spelen. Ditmaal met succes; het laaggeplaatste VCC'92 werd met verlies van 3-2 zege teruggestuurd naar Wormer. De wedstrijd was tekenend voor het seizoen van Tevoko, waarin wisselvalligheid de hoofdtoon voert.

Tevoko begon sterk, maar liet gaandeweg de eerste set steeds meer steken vallen. VCC'92, een team met veel lengte en een sterk blok, kwam dichtbij, maar Tevoko won de eerste set met 25-23. Daarna lukte er niet veel meer. Met slordigheden in passing,spelverdeling en aanval maakte Tevoko het de tegenstander, die aan het spel te oordelen helemaal niet op de laatste plaats thuis hoort, mogelijk zich terug in de wedstrijd te spelen. De rekening werd hiervoor gepresenteerd in de tweede en derde set, die met 16-25 en 20-25 werden verloren.

Na een snelle achterstand in de vierde set leek Tevoko op een pijnlijke en blamerende nederlaag af te stevenen. Bij 18-23 leek de zege voor VCC'92 onder handbereik, maar Tevoko greep onnodige fouten van de tegenstander met beide handen aan en wist zich terug te vechten. De setzege van 25-23 bracht het vertrouwen weer volledig terug. In de beslissende vijfde set waren met name Patrick Hollenberg en Gerben van de Dijk aanvallend beslissend. Hoewel VCC'92 een taaie kluif bleef, had Tevoko uiteindelijk aan een setpoint genoeg. De harde klap waarmee de aanvaller van VCC'92 uiteindelijk de laatste aanval uit sloeg, bracht Tevoko de zwaar bevochten en daarom luidruchtig bejubelende zege; 15-13. Halverwege de competitie staat Tevoko op de zevende plaats.

Winst voor dames

Het damesteam van Tevoko heeft zaterdag goede zaken gedaan en won redelijk eenvoudig met 3-1 van Madjoe 2 uit Enkhuizen.

Aan beide kanten werd fel en fanatiek gespeeld. Over en weer werden punten gescoord en het publiek kreeg waar voor zijn geld. Tevoko had dit keer geen moeite met de service van Madjoe en kon hierdoor de pass goed brengen bij de spelverdeler Connie Joling. Zij kon haar aanvalsters goed bedienen, wat resulteerde in vele rechtstreekse punten van onder andere Monique Leijstra over rechts. Tot aan het eind had Tevoko een kleine voorsprong en die werd niet meer weggegeven. De eerste set ging met 25-21 naar Tevoko, de tweede met 25-13. In de derde set ging het goed mis. Alles wat fout kon gaan, ging dat ook. Madjoe won de set 15-25. In de vierde set herpakte Tevoko zich. Madjoe werd compleet van het veld gespeeld en Tevoko won de set met 25-13.