12. AC Milan tE 12 4 0 8 12 49- 80

13. SVO E 12 1 0 11 3 21- 76

ZDH incasseert

acht treffers

ZDH heeft een sterke start tegen SRC geen goed vervolg weten te geven. Binnen negen minuten leidden de Zwaluwen in Schagen met 0-2, maar bij rust stond het al 5-2 voor de thuisploeg. Na de thee kwamen daar nog drie doelpunten bij, zodat de uitslag 8-2 werd.

Binnen negen minuten leek ZDH op rozen te zitten. Na een ingooi van Peter Zijm draaide Jelmer Bomas handig weg en verraste hij de keeper met een hard en laag schot in de lange hoek. Ook de 0-2 kwam op naam van Bomas. Uit een dieptepass van Remco Boogaard verschalkte hij de keeper met een bekeken boogballetje.

De voorsprong leek comfortabel, maar het uit de derde klasse gedegradeerde SRC was nog lang niet verslagen. De gastheren gingen steeds soepeler combineren, misschien ook wel doordat ZDH wat erg nonchalant duelleerde en de tegenstander veel ruimte liet. In de twintigste minuut werd het 1-2. Aanvoerder Bart Boogaard veranderde een schot ongewild van richting, waardoor keeper Daniƫl Bakker kansloos was. Twee minuten later stond het al 2-2 en zag het er somber uit voor de Zwaluwen. Ze kwamen de klap echter te boven en vochten zich terug. Voor een derde treffer ontbrak het ZDH echter aan doortastendheid. Aan het slot van de eerste helft ging het plotseling helemaal mis. Na 42 minuten verzuimde de jonge arbiter het vlagsignaal voor buitenspel van assistent Ton Arnout over te nemen, waardoor het 3-2 werd. Even later verscheen de 4-2 op het scorebord en nog voor de thee werd geserveerd, stond het al 5-2. In de tweede helft hield ZDH het doel nog lang schoon. De ploeg werd daarbij geholpen door de paal, die tweemaal succes van SRC in de weg stond. Aan de andere kant kreeg Jonas Leenhouts na voorbereidend werk van Mike de Bruijn een goede kans, maar hij stuitte op de doelman.

Met nog ruim twintig minuten te gaan werd penningmeester De Bruijn gewisseld voor medebestuurslid Jan-Willem Bakker. Die stond amper in het veld of SRC scoorde 6-2. Extra zuur was dat aanvoerder Boogaard het veld moest ruimen met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Koen Hoogendijk, die in het eerste elftal debuteerde. In het laatste kwartier wist SRC nog tweemaal te scoren.

Door deze nederlaag en de eclatante zege (7-0) van Dirkshorn op VZV heeft ZDH alleen nog Duinrand S onder zich op de ranglijst. De tweede competitiehelft start op 19 januari uit tegen Dirkshorn.