Afbeelding
Foto: Harry de Graaf

René Jager uit Den Hoorn neemt groepsverblijf Jonkersbergen over 

René Jager uit Den Hoorn heeft groepsvakantiehuis Jonkersbergen van Gerard en Janka Bakker overgenomen.

Jager is inmiddels verhuisd naar het groepsverblijf aan de Hemmerweg, waar hij het bedrijf op dezelfde voet zal voortzetten. Gerard en Janka Bakker namen Jonkersbergen op 1 november 1981 over van de ouders van Bakker en huisvesten sindsdien een groot aantal groepen. De ouders van Bakker lieten het bedrijf in 1960 bouwen als kampeerboerderij met 70 slaapplaatsen. Het was destijds een ruilverkavelingsboerderij met een combinatie van veeteelt en verblijfsrecreatie. Jonkersbergen biedt volgens de website nog altijd ruimte voor groepen van 15 tot en met 70 personen en met extra tentplaatsen kan het aantal tot 90 gaan. Het groepsverblijf wordt telkens aan één groep tegelijk verhuurd. Jager verricht het werk voor Jonkersbergen naast zijn werk als exploitant van Paal 9 en Paal 12.

Jumbo zamelt geld in voor zeehonden

De twee Jumbo supermarkten op het eiland hebben €4715,25 gedoneerd aan de zeehondenopvang van Ecomare.

De winkels in Den Burg en De Koog haalden het geld op met de statiegeldautomaten. Mensen die lege flessen inleverden, konden er daarbij voor kiezen het statiegeld aan Ecomare schenken. Daarvoor was op de innameapparaten een 'goede-doelen-knop' geplaatst. Ecomare zegt heel blij te zijn met de gift. 'Nu de zeehondenopvang zo overvol zit, kan Ecomare het geld extra goed gebruiken.' Als gevolg van de storm zijn de afgelopen dagen de nodige jonge zeehonden langs de kust aangespoeld en opgevangen. Arjen en Monique van Diepen van Jumbo stappen nu over naar een ander goed doel dat via statiegeld kan worden gesteund. Welk doel dat is, wordt binnenkort bekend gemaakt. Uiteraard wordt dit ook op de inname-apparaten vermeld.

Ook Rode Kruis te vinden op kerstmarkt

Het Rode Kruis Texel staat met een kraam op de kerstmarkt die zaterdag 14 december in Oosterend wordt gehouden.

In de kraam worden handwerken verkocht en een verloting gehouden, alls ten bate van Serious Request. Op de kraam staat een klein glazen huis waarin een gift kan worden gedeponeerd. Na afloop gaat de gehele opbrengst naar Het Cafeetje, dat een eigen 'glazen huis' heeft.

Enthousiasme over climaxloop AV Texel

Niet minder dan 24 mensen deden afgelopen week mee aan de climaxloop van Sportservice en Atletiekvereniging.

Iedereen was enthousiast over het resultaat. Bij de climaxloop wordt gemeten hoe de hartslag zich verhoudt tot het tempo. Tevens wordt bijgehouden hoe de loper zich voelt. Sportservice en AV Texel willen deze test drie keer per jaar houden.