Gelijkspel is tegenvaller voor ZDH

ZDH nam zondag op eigen veld tegen WMC uit Heerhugowaard twee keer een voorsprong, maar even zo vaak kwam de nummer zeven van de ranglijst weer op gelijke hoogte. Gezien het aantal kansen was de 2-2 een lichte tegenvaller.

Na drie kleine nederlagen tegen sterke tegenstanders moest van WMC eigenlijk worden gewonnen. Een domper was het ontbreken van Remco Boogaard, die met griep wakker werd. Trainer Gerard Boogaard kon wel weer over routinier Jean-Pierre van den Biggelaar beschikken. ZDH begon sterk en kwam al binnen vijf minuten op voorsprong. Jelmer Bomas draaide handig weg van zijn tegenstander en gaf een bekeken voorzet op Mike de Bruijn, die van dichtbij raak schoot. WMC schrok nauwelijks en nam het initiatief. Dat resulteerde in de twaalfde minuut in de gelijkmaker. De verder uitstekend spelende Van den Biggelaar hielp ongewild een handje, door de bal bij een vrije trap achter zijn eigen doelman Daniƫl Bakker te koppen. Ook in het vervolg waren de gasten sterker. ZDH verloor veel duels en had grote moeite met de snelle en gevaarlijke buitenspelers. Gelukkig voor ZDH stak keeper Bakker in een uitstekende vorm en halverwege leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen. Het doelpunt van Bomas, uit een mooie pass van De Bruijn, werd op advies van de grensrechter echter afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks de aantrekkende wind ontstond na rust een boeiend schouwspel, met twee fanatiek op een doelpunt jagende ploegen. Na twaalf minuten werd het 2-1. Gijs de Graaf brak door over rechts en gaf een voorzet op Bomas. De spits liet de bal slim lopen, waardoor De Bruijn een niet te missen mogelijkheid kreeg. Daarna golfde het spel in hoog tempo op en neer en was niet te voorspellen aan welke kant het volgende doelpunt zou vallen. Twaalf minuten voor het einde werd het 2-2. Een beetje zuur voor ZDH was dat ook aan dit doelpunt de lucht van buitenspel hing, maar de scheidsrechter ging voorbij aan het vlagsignaal van zijn assistent. In de slotfase regende het kansen. Zo kopte de spits van WMC van dichtbij op de lat en was de rechtsbuiten in de rebound evenmin trefzeker. De meeste en beste mogelijkheden waren echter voor ZDH. Een derde treffer van De Bruijn werd voorkomen door de keeper, die redde in een reflex. Bomas leek de thuisploeg in de laatste minuut alsnog de zege te bezorgen. Maar hij raakte de bal volkomen verkeerd.