Heren Tevoko worden net op tijd wakker

Het herenteam van Tevoko heeft zaterdag in Alkmaar de eerste uitzege van het seizoen behaald. Wel moest hiervoor tegen het laaggeplaatste Alvoco een 2-0 achterstand in sets worden goedgemaakt.

Hoewel Tevoko door twee opeenvolgende nederlagen was gezakt op de ranglijst, en tegenstander Alvoco juist aan een opmars bezig was, leek de inspiratie ver te zoeken. De wil om te winnen leek bij Alvoco wel aanwezig, maar was bij Tevoko ver te zoeken. Met name verdedigend was het team gemakzuchtig en liet veel steekjes vallen. Dit resulteerde in setstanden van 25-22 en 25-11. Gelukkig werd Tevoko door de dreigende afstraffing wakker geschud en in de derde set kwam er enige verbetenheid in het spel. Eenmaal op voorsprong begon de westrijd te kantelen. Dit kwam tot uiting in de setwinst van 17-25. In de vierde set zette deze ontwikkeling zich door, waarbij Tevoko geholpen werd door Alvoco, dat zich meer en meer bezighield met de discussie over de beslissingen van de scheidsrechter. Met 15-25 kwamen ook nu duidelijke cijfers op het bord. Alvoco probeerde zich in de noodzakelijk geworden vijfde en beslissende set nog wel op te richten, maar Tevoko bleef geconcentreerd spelen en liep uit naar een beslissende 12-15 setwinst.