Herstel Van Heerwaarden/Snoek

Peter van Heerwaarden en Huug Snoek hebben de negende speelronde van Klaverjasclub Den Burg gewonnen. Frans Stark en Bas Tromp behouden de leiding in het klassement, maar de troon is nog wankel.

Van Heerwaarden en Snoek hebben dit jaar de wind nog niet echt in de rug gehad en staan lager dan verwacht. Maar deze ronde zat het mee en na een voorzichtig begin volgden drie sterke partijen. Vooral de laatste mocht er zijn, met 2195 punten. Ze stijgen met 7272 punten van de zestiende naar de vijftiende plaats in het klassement, maar hebben in punten weer aansluiting gevonden bij de middenmoot. Hans Westdorp en vaste invaller Roel de Zwart speelden voor de vierde achtereenvolgende week boven de 7000 punten. Dankzij deze prestatie zijn Westdorp en Zaal weer helemaal terug aan de top, maar ze kwamen voor de rondewinst net 2 punten te kort. Met 7270 stijgen ze naar de derde plaats. Bart Weijdt werd met invalster Fenny Caspers derde. Ook dit koppel heeft dit jaar nog weinig aansprekende resultaten weten te halen. De 7154 punten waren goed voor twee plaatsen winst in het klassement en Weijdt en Koomen staan nu dertiende. Ook Tiny Kok en Fenny van Exel waren goed op dreef en werden vierde met 6738 punten. Een slechte start werd in de drie daarop volgende spelletjes helemaal goed gemaakt en ze blijven veertiende in het klassement. Gerda en Freek Veeger werden vijfde (6726). Zij spelen dit seizoen redelijk constant. De vijfde plek op de speelavond was voldoende om de tweede plaats in het klassement vast te houden. Het gemiddelde was met 6230 punten redelijk hoog, er werden 32 marsen gespeeld. Tromp en Stark behouden de leiding in het klassement, maar de voorsprong op Gerda en Freek Veeger (106 punten) en Westdorp en Zaal (264 punten) is klein.

Winst voor De Koog

Een fel spelend SV De Koog heeft in de tweede helft Vesdo met 3-1 verslagen.

De Koog begon al direct een paar keren gevaarlijk met kansen van Bartjan Grisnigt en Leon Zijm, maar paal, lat en keeper stonden in de weg. Vesdo probeerde met lastige lange ballen de snelle spitsen te bereiken. Tot de rust waren de beste kansen voor De Koog, maar er werd niet gescoord. In de tweede helft was De Koog veel aan de bal en loerde Vesdo op een counter. In de 58ste minuut liep het fout en werd balverlies met 0-1 afgestraft. Maar De Koog bleef er in geloven en in de 65ste minuut maakte Bartjan Grisnigt met een afstandschot de gelijkmaker. In de 73ste minuut was het weer Grisnigt die de keeper van de tegenpartij verschalkte en zijn team op voorsprong bracht. Het was Luc Kedde die uit een breedtepass van Joris Ellen in de 80ste minuut 3-1 scoorde.

De laatste tien minuten speelde De Koog de wedstrijd uit met de drie verdiende punten in de tas. Coach Jan Loew was zeer tevreden over inzet van zijn team van een achterstand terug komen als team is onze kracht en winnen voor de winsterstop is altijd prettig.