Witte en Zwitzer 

aan kop bij bridgen

Bij Bridgeclub Alert uit Oosterend is na zeven speelavonden de eerste competitieronde van het seizoen voorbij. En wat voor seizoen. 'De belangstelling is zo groot dat we bijna de Bijenkorf uitgroeien', meldt correspondent Ben Gieze.

De A-lijn werd gewonnen door Els Witte en Miriam Switzer met 56,84 procent. Frida Timmer en Jan Bloem werden tweede met 56,65 procent, Jan Hoogerheide en Jan Jonkergouw derde met 53,94 procent. De eerste drie paren in de B-lijn, die nu promoveren, waren Anja Koot en Gé Koot met 57,60 procent, Ruth de Ruwe en Marian Merkelbach met 56 procent en Maarten Smit en Riek Lugtmeyer met 55.04 procent. Inmiddels is de tweede ronde in volle gang. Gemiddeld dertig paren spelen elke woensdagavond vanaf 19.30 uur. Er wordt in twee lijnen gespeeld, gastspelers zijn welkom.

Bridgedrives

Bridegclub Alert uit Oosterend verzorgt in de kerstvakantie twee vrije drives. De Oudejaarsdrive op vrijdag 27 december en de Nieuwjaarsdrive op vrijdag 3 januari. Beide drives worden gespeeld in dorpshuis De Bijenkorf aan de Mulderstraat en beginnen om 19.30 uur. Gastspelers zijn welkom, deelname kost €2,50 per persoon.