Nieuwe stemming over project Waaldereind roept weerstand op

Is het procedureel wel of niet mogelijk is om de raad nogmaals te laten stemmen over een besluit dat al is genomen? Volgens Cees Hoogerheide (onafhankelijk) niet.

Aanleiding is de foutief verlopen stemming rond Waaldereind in november, toen CDA en Fractie Waerts tegen stemden, terwijl ze vóór waren. Hierdoor kreeg het plan geen meerderheid. Dinsdagavond gaf Ben Zegeren (CDA) aan op het verkeerde been te zijn gezet nadat eerst over een amendement van de VVD was gestemd over ontsluiting van het complex via de Waalderstraat. Het CDA sprak steun uit aan dit voorstel. Maar toen de burgemeester daarna het plan Waaldereind in stemming bracht, staken de CDA'ers en Waerts hun hand bij vergissing niet op. Beide partijen willen er in de raadsvergadering van 18 december opnieuw over stemmen en dienden hierover dinsdag een initiatiefvoorstel in. Maar volgens Cees Hoogerheide (onafhankelijk) is dat strijdig met de voorschriften. De raadsgriffier gaat uitzoeken of dit werkelijk zo is. Zegeren verweet de VVD 'de ruggegraat van een naaktslak' te hebben. Nadat de VVD eerder voor de bouw was, blokkeerden de liberalen volgens hem nu de bouw van de nieuwe Welkoop, Albert Heijn en woningen. Wim Grisnigt greep het aan om nogmaals aan te dringen op een alternatief ontsluitingsplan. Hij noemde het verbazingwekkend 'dat hier nog steeds een plan ligt dat in strijd is met de verkeersveiligheid'.

Boet Kotex

Wethouder Frans Visman verricht woensdag de eerste restauratiehandelingen van de schapenboet bij Kotex. De toestand van de boet is al jaren zorgwekkend. Inzet van onder andere Kotex, omwonenden, de monumentencommissie en raadsleden maakte de restauratie mogelijk.