Drie partijen hebben interesse in bouwen

De gemeente kent op het moment vooralsnog drie partijen die de intentie hebben te gaan bouwen op de Groeneplaats in Den Burg.

Dat liet wethouder Eric Hercules woensdagavond weten na afloop van een vergadering over het nieuwe bestemmingsplan voor het centrum. De wethouder benadrukte dat nieuwbouw afhankelijk is van vraag uit de markt. Bedoeling is ook pas te gaan bouwen als er 'een aaneengesloten bebouwing komt'.

De wethouder zegt de zaken wel op orde te willen hebben voor het moment dat de markt aantrekt en er meer vraag naar ruimte zou ontstaan. De politieke partijen spraken woensdagavond in commissieverband over het nieuwe bestemmingsplan voor het centrum dat nieuwbouw op de plek van het oude gemeentehuis mogelijk moet maken.

Dat plan staat woensdag 18 december op de agenda van de gemeenteraad. Diverse insprekers hielden pleidooien niet te bouwen. De commissieleden hadden inhoudelijke opmerkingen, maar wekten - met uitzondering van Texel 2010, niet de indruk tegen het nieuwe plan te stemmen.