Ledenraden bank

akkoord met fusie

Rabobank Noord-Holland Noord en Rabobank Schagen-Wieringerland gaan definitief samen verder als Rabobank Kop van Noord-Holland.

De ledenraden van beide banken hebben maandagavond unaniem vóór de plannen gestemd. Daarmee ontstaat volgens de Rabo een 'krachtige en solide bank' voor de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen.

De directie van de nieuwe bank voor de Kop van Noord-Holland bestaat per 1 maart uit voorzitter Henk Bezemer, directeur Bedrijven Arno Mulder en directeur Bedrijfsmanagement Jan de Dood. Mark Poldner blijft nog twee jaar actief binnen de bank als titulair directeur met name voor de groot zakelijke relaties van de bank.

Door de fusie wordt de bank groter. De nieuwe directie zegt zich sterk in te zetten om lokaal 'dichtbij en betrokken' te blijven. Volgens Bezemer wordt de dienstverlening op de kantoren, onder meer het kantoor aan de Groeneplaats in Den Burg, uitgebreid. De populaire Fietssponsortocht en de Raboton (opgericht op Texel in 2001) blijven bestaan.