De haven van Oudeschild zal waarschijnlijk open blijven.
De haven van Oudeschild zal waarschijnlijk open blijven. Foto: Ton Zegers

Ringdijk en coupure Oudeschild

zijn kostbare ambities voor Texel

Een nieuwe dijk rond de haven van Oudeschild, de hoogste ambitie in de Havenvisie, gaat naar schatting €50 miljoen kosten. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zal dit bedrag niet ophoesten. Dat geldt ook voor de miljoenen die zijn gemoeid met de door Texel gewenste coupure.

Die mededeling had Kees Stam van het hoogheemraadschap dinsdagavond in petto voor leden van de gemeenteraad. Bij zo'n nieuwe ringdijk moet ook een kostbare keersluis worden aangelegd, die normaal gesproken open staat, maar bij dreigend gevaar zal worden gesloten. 'De oude dijk zal wel omlaag gaan, maar nooit helemaal verdwijnen', zei Stam. De aanleg van een nieuwe dijk komt volgens hem neer op een inpoldering. 'Ik denk dat daar veel negatieve reacties op komen.' Tenzij Texel €50 miljoen weet aan te boren, komt die ringdijk er dus niet. Het hoogheemraadschap houdt in de plannen voor de dijkversterking wel rekening met de coupure, maar neemt die niet mee in het project. Aangezien Texel zelf het geld bij elkaar moet zien te sprokkelen, verwacht Stam dat hiervoor een langere termijn nodig zal zijn. Hollands Kroon moet de dijkversterking uiterlijk in 2019 hebben gerealiseerd. 'Als we tot 2025 moeten wachten, vallen we buiten het subsidieregime.'

Het hoogheemraadschap presenteerde dinsdag het vastgestelde voorkeursalternatief voor de dijkversterking langs de oostkust. Er zijn nieuwe berekeningen gemaakt hoe sterk de dijk moet zijn. In de meeste dijkvakken resulteerde dit er in dat minder ruimte nodig is dan aanvankelijk gedacht. In plaats van 17,5 nu nog 9 hectare, verdeeld over natuur- en landbouwgrond. Bij 't Horntje gaat de dijk bijvoorbeeld geen 27 maar 20 meter de NIOZ-polder in. Extra onderzoek naar de dijk bij de Ottersaat en het Wagejot had als uitkomst dat hier niet met damwand wordt gewerkt, maar dat een geringe verbreding hier toereikend is, met als neveneffect dat de vanuit natuuroogpunt gewenste zoute kwel hier kan blijven bestaan. De dijkversterking houdt ook in dat de vier gemalen (Eierland, Dijkmanshuizen, de Schans en de PH-polder) volledig moeten worden vervangen, evenals de inlaat in polder Wassenaar. Hier is meer ruimte nodig dan aanvankelijk gedacht. Er komt een zogeheten getrapte dijk, waarbij aan de buitenkant een brede berm als golfbreker wordt geplaatst. Aan de binnenkant wordt de dijk ook versterkt en breder gemaakt. Er is overleg gaande met Staatsbosbeheer, die daar plannen heeft voor binnendijkse kokkelteelt, om het gebied zo in te richten dat optimaal voordeel wordt behaald. Bij het Bolwerk Oudeschild is ervoor gekozen de weg op te offeren, zodat de dijk hier naar buiten toe kan worden verbreed. 'De woning kan blijven bestaan, de haven wordt niet kleiner en de dijk is toch veilig', zei Tanja Heringa van Hollands Noorderkwartier. Bij de Waddenhaven zal mogelijke wat ruimte ontstaan voor extra ligplaatsen.

Bij elkaar is met de dijkversterking meer dan €100 miljoen gemoeid, inclusief een extra financiering voor de zandige dijkversterking van de PH-polder. Hier wordt met interesse gekeken naar de mate van erosie. Aan de uitvoering van de dijkversterking moeten overheden op meerdere niveau's medewerking verlenen, van het Rijk en de provincie tot de gemeente. Meest gecompliceerd is de procedure voor de PH-dijk, omdat dit gebied in de beschermde Waddenzee ligt. Waar mogelijk wordt bij de inrichting van dit gebied, maar ook bij andere secties, kennis uit de markt benut. Compensatie van verloren gegane landbouw- en natuurgrond zit er niet in.