Verkoop Texelvignet 2014 begonnen

De gemeente is begonnen met de verkoop van het Texelvignet voor 2014. Het vignet wordt verkocht bij de Publieksbalie en de webwinkel van de gemeente.

Het vignet, dat zijn derde jaar ingaat, is in 2014 bruin voor Texelaars en paars voor toeristen. De naam Texel staat er groot op, zodat vanachter de voorruit meteen een beetje promotie voor het eiland wordt gemaakt.

Net als in 2013 is de prijs €15,-. De kaart is geldig van 1 december tot en met 31 januari 2015. In 2014 kunnen volgens de gemeente ook nog losse kaartjes bij de parkeerautomaten worden gekocht. De uurtarieven en de parkeertijd blijven hetzelfde als dit jaar.

Het vignet is opnieuw een sticker die op de voorruit geplakt moet worden. Mensen die met plakband of hoesjes werken, riskeren volgens de gemeente een boete. Het ontwerp is van Texels Ontwerp en de stickers zijn opnieuw bedrukt bij het Zwitserse bedrijf Etitex. Dat betekent naar verwachting dat ook deze sticker zich na afloop niet makkelijk van de voorruit laat verwijderen.

Gasten kunnen de sticker via de VVV en de 43 verkooppunten op het eiland aanschaffen. Deze staan op www.texel.nl. De Publieksbalie op het gemeentehuis is in december extra geopend voor de verkoop.