Het college, kort na het vertrek van wethouder Edo Kooiman.
Het college, kort na het vertrek van wethouder Edo Kooiman. Foto: Jeroen van Hattum

Tijdelijk extra uren wethouders

De wethouders Frans Visman, Hennie Huisman en Eric Hercules krijgen er tijdelijk allemaal wat extra uren bij om toe te komen aan alle werkzaamheden.

De wethouders hebben er allemaal extra taken bij sinds het vertrek van wethouder Edo Kooiman in september. De coalitiepartijen kozen er destijds voor zijn positie niet opnieuw te bemensen, maar de werkzaamheden te herverdelen.

Om overal aan toe te komen, stelt het college de raad voor iedere wethouder met terugwerkende kracht vanaf 1 november 0,15 FTE extra toe te kennen. Dat betekent dat Hercules en Huisman dan voor 0,95 FTE in de boeken komen te staan en Visman voor 0,55.

De wethouders hebben aangegeven dat zij géén wachtgeld willen opbouwen over de extra uren. Het college wil dat bewerkstelligen door de extra uren uiterlijk twee dagen voor de installatie van het nieuwe college in 2014 te laten vervallen. Dan zit het college weer op het huidige niveau. De hoogte van het wachtgeld wordt bepaald door de hoogte van de bezoldiging die een bestuurder op de dag vóór zijn of haar aftreden heeft. De politieke partijen praten dinsdagavond over het voorstel.