Links op de foto Wouter Kuip die tweede werd.
Links op de foto Wouter Kuip die tweede werd. Foto:

Texelaars verdienstelijk op NK

In het officiƫle Nederlands Kampioenschap Karting hebben Wouter Kuip, Rick Westerlaken, Jordy Westerlaken en Thomas Kuip dit kartingseizoen zeer verdienstelijk in hun verschillende klassen meegedaan.

Voor deze competitie reden de Texelaars dit jaar acht wedstrijden in Nederland, Belgie en Duitsland. Wouter Kuip haalde dit seizoen een 2e plaats VT1 overall bij het officiƫle KNAF karting kampioenschap NK 4-takt. Een mooie prestatie, waarbij hij zeker in het tweede deel van de competitie de snelste bleek, nadat hij in 2012 een jaar niet gereden heeft. Helaas had de uiteindelijke kampioen in het eerste deel van de competitie te veel punten vergaard om nog ingehaald te worden. Wouter is niet de enige Texelaar in deze klasse, Rick Westerlaken is 5e in dit kampioenschap geworden, ondanks uitval voor de laatste race vanwege een gebroken pols. Er werd gereden met VT1 Senior Swiss Auto 250 cc race motoren.

In de RK1 klasse met 150 cc motoren voor deze junior klasse werden de Texelaars Jordy Westerlaken 5e,in zijn eerste jaar, een knappe prestatie en Thomas Kuip 4e en dat betekende dat ze net buiten de prijzen vielen voor het kampioenschap.