Afbeelding
Foto: Nico Kremer

Promotie Imme Schraag naar L2

Milou Kooiman heet haar dressuurproef in Nieuw Vennep vroegtijdig moeten beƫindigen. Imme Schraag promoveerde naar een hogere klasse.

Imme Schraag deed goede zaken tijdens de dressuurwedstrijden in Nieuw Vennep. Samen met haar pony Quality's Golden Whoops Whaps wist ze maar liefst vier winstpunten binnen te slepen. Dit leverde haar niet alleen tweemaal een eerste prijs op, maar hiermee verzamelde ze ook genoeg punten om te mogen starten in de hogere klasse L2. Milou Kooiman kwam in Nieuw-Vennep uit in de klasse Z1. In de eerste proef werd de spanning van de omgeving haar pony Wild Passion te veel, waardoor zij de proef vroegtijdig moest staken. In de tweede proef raakte de combinatie wat meer vertrouwd met de omgeving en wist Kooiman een eerste prijs te bemachtigen en een winstpunt te noteren.

Biljartkampioenschap

in dorpshuis De Hof

In dorpshuis De Hof worden van 8 tot en met 16 februari weer de Texelse biljartkampioenschappen gehouden. De inschrijving is inmiddels geopend.

Inschrijven voor de kampioenschappen kan op drie disciplines: bandstoten, libre en driebanden. Speciaal voor 55-plussers wordt ook op de middagen een libretoernooi gehouden. De inschrijfformulieren zijn inmiddels verdeeld over de verschillende biljartverenigingen op het eiland, inschrijven kan tot en met zondag 29 december. Wie geen lid is van een biljartclub, kan contact opnemen met John Sessink, tel. 06-55766562.

Subsidies voor

sportverenigingen

Het college heeft circa negentig mille aan subsidie beschikbaar gesteld voor 35 sportverenigingen op het eiland. De hoogten variƫren van een paar honderd euro tot maximaal zestienduizend euro voor verenigingen die veelal een groot aantal (jeugd)leden hebben. Het gaat om de jaarijkse subsidies. Het geld wordt begin 2014 overgemaakt.

Trainingspakken voor SV Oosterend

Het team van SV Oosterend heeft sinds kort de beschikking over een hele nieuwe set trainingspakken. Dit dankzij een particuliere sponsoring door Jan Bloem en Marco Drijver. Ook de club zelf betaalde mee aan het nieuwe tenue. De opdruk van Het Cafeetje werd verzorgd door 53 Graden Noord dat de pakken leverde.