De Koog wint matige match

SV De Koog heeft in de thuiswedstrijd tegen Sint Boys een belangrijke overwinning behaald.

SV De Koog begon voortvarend en aanvallend en al na negen minuten schoot Brian Bakker zijn ploeg op voorsprong. Uit een voorzet van Luc Kedde over links passeerde de vrijstaande Bakker op snelheid de keeper van Sint Boys en schoot de 1-0 binnen. Ook in het vervolg bleef De Koog aandringen, maar ondanks vele kansen moest het publiek bijna een half uur wachten op het volgende doelpunt. Dat kwam toen Brian Kikkert met een goed genomen vrije trap Leon Zijm bereikte, die op zijn beurt 2-0 binnen schoot.

Ondanks pogingen van De Koog dit speloverwicht ook in de tweede helft te behouden, werd de ploeg al snel na na rust door Sint Boys op eigen helft terug gedrongen. Sint Boys wist zelfs over links nog 2-1 te scoren, maar met hard werken wist SV De Koog de gelijkmaker te voorkomen. Daarmee werden de drie punten in eigen zak gehouden en moest Sint Boys onverrichterzake huiswaarts keren. De Koog vestigde zich met deze overwinning nog wat vaster in het linker rijtje. Coach Jan Loew toonde zich na afloop tevreden. 'We hebben keihard gewerkt en ik hoop dat we dat zo door kunnen zetten.'