Opnieuw nipte nederlaag ZDH

Voor de derde keer op een rij en voor de zesde keer dit seizoen heeft ZDH een wedstrijd met slechts één doelpunt verschil verloren. In Waarland hadden de Zwaluwen vooral in de tweede helft de beste kansen, maar ging thuisploeg Con Zelo met de punten aan de haal: 1-0.

Bij afwezigheid van Pieter Plaatsman en Marcel Boone had trainer Gerard Boogaard opnieuw een beroep gedaan op Jean-Pierre van den Biggelaar. De 43-jarige routinier liet wederom zien het spel uitstekend te kunnen lezen en stond als vrije verdediger keer op keer op de juiste plaats.

Aanvoerder Bart Boogaard schoof door naar het middenveld. Net als vorig jaar maakte Con Zelo het speelveld lang. De achterhoede liet de bal net buiten het eigen strafschopgebied rondgaan, waardoor het voor ZDH lastig was snel druk te zetten. Het was dan ook zaak de juiste momenten te kiezen om de tegenstander op te jagen. Veel doelrijpe kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren.

De thuisploeg was een paar keer gevaarlijk met voorzetten vanaf de rechterflank, maar de verdediging van ZDH was goed georganiseerd. De Zwaluwen probeerden het een paar keer met een uitval, maar ook zij hadden geen succes. Vijf minuten voor rust werd het onverwacht toch 1-0. De spits van Con Zelo miste een voorzet, maar door zijn onbedoelde overstapje kreeg een teamgenoot een niet te missen kans.

Even later had ZDH tot twee keer toe een goede mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Een indraaiende vrije trap van Remco Boogaard werd door iedereen behalve de keeper gemist. Met een uiterste krachtinspanning verwerkte hij de inzet tot corner.

In blessuretijd ontfutselde Mike de Bruijn een tegenstander de bal, maar schoot hij daarna naast. Ook na rust was ZDH een paar keer kansrijk. De Bruijn schoot in de handen van de keeper. De meegeslopen Van den Biggelaar verscheen na een een-tweetje met Remco Boogaard alleen voor doel, maar opnieuw bracht de doelman redding. Ook Jelmer Bomas had het vizier niet op scherp.

Ondertussen hield Daniël Bakker zijn team een paar keer knap op de been. Tien minuten voor tijd schoot Bomas hard op doel. De keeper was kansloos, maar de lat stond Hoornder succes in de weg. Hoewel het seizoen nog lang is, wordt het tijd dat ZDH punten gaat pakken, wil het niet in degradatienood komen. Zondag komt WMC op bezoek, een week later wordt de eerste seizoenshelft in Schagen afgesloten tegen SRC.