Angela Daalder, Eddy Zoey en Annette van Ruitenburg.
Angela Daalder, Eddy Zoey en Annette van Ruitenburg. Foto:

Prijs voor gezonde kantine OSG

De OSG heeft in het Spoorwegmuseum in Utrecht een Gezonde Schoolkantine Schaal gewonnen.

De OSG was één van de 22 scholen die een schaal kregen. Het is een beloning voor het feit dat meer dan tachtig procent van de producten in de kantine op de OSG gezond is. In totaal werden drie scholen in Noord-Holland beloond.

De schaal is een prijs van het Voedingscentrum dat de bijeenkomst in Utrecht had georganiseerd. Hij werd uitgereikt door TV-presentator Eddy Zoey. Vertegenwoordigers van in totaal zeventig scholen waren aanwezig in het Spoorwegmuseum om van gedachten te wisselen over gezonde producten.

De OSG kent al jaren een gezonde schoolkantine waar vers fruit en verse broodjes worden verkocht. In 2008 gingen al de eerste geluiden voor een gezonde kantine op bij ouders die niet enthousiast waren over het aanbod van destijds.

Een speciale commissie Gezonde Schoolkantine met daarin onder andere leerlingen en ouders, zorgden voor een omslag. Een enquete die in 2012 werd gehouden, leerde dat de chocoladekoeken een beetje werden gemist, maar het merendeel van de leerlingen toonde zich positief. Scholen zijn vanaf 2015 wettelijk verplicht een gezonde schoolkantine te hebben. Conrector Annemarieke de Vries was trots op de schaal. 'Ieders inzet heeft ervoor gezorgd dat we zijn gekomen waar we nu zijn.We zullen er voorlopig aan blijven werken om de producten op een verantwoorde manier te blijven aanbieden.'

Bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan De Koog is donderdag 26 november in werking getreden. De Raad van State wees een verzoek om een voorlopige voorziening af, waardoor het gehele plan in werking is getreden. Volgens de gemeente is plan De Koog nog niet onherroepelijk. Er zijn zeven beroepen ingediend en deze worden later nog behandeld bij de Raad van State. 'Het kan dus zo zijn dat later alsnog delen van het plan aangepast moeten worden. Dit heeft echter geen gevolgen voor de in
de tussentijd afgegeven vergunningen. Deze blijven rechtsgeldig.'