G-team Texel'94 wint in Heerhugowaard

Het G-team van Texel'94 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen WMC G2 in Heerhugowaard gewonnen.

Zowel Texel'94 als WMC had twee wisselspelers. Texel'94 kon weer een beroep doen op Simon Kramer, die twee jaar afwezig is geweest. Er werd negen tegen negen gespeeld. WMC heeft een cirkel rond het doelgebied, wat je volgens correspondent Jos Bakker nergens anders ziet. 'Dus op een gegeven moment pakte onze keeper Peter Breuer de bal buiten de cirkel en floot de scheidsrechter voor een vrije trap tegen.' Die vrije trap resulteerde in een voorsprong van WMC. Die voorsprong groeide nog toen Breuer ook een afstandsschot over het hoofd zag. Iets later maakte Simon Kramer vanuit een penalty 2-1. Daarna werden over en weer punten gemaakt. Topscorer Ricardo Blom zette de 2-2 op het scorebord en door een foutje in de verdediging kwam WMC weer op 3-2. Na rust kwam Texel'94 op 3-3, via Twan Weijers en Ricardo Blom. Door goed samenwerken liep de score vervolgens op naar 3-5, waarna WMC de stand weer gelijk wist te trekken. In de laatste minuut scoorde Ricardo Blom uit een corner van Paul Bakker eenvoudig 5-6. De cijfers hadden hoger kunnen zijn, maar beide keeepers waren in vorm. Zaterdag 7 december speelt Texel'94 thuis tegen HOSV G2, waarvan eerder met 16-6 werd gewonnen. Aftrap om 11.30 uur.