De Marels verliest pas in vierde kwart

De Marels U16 heeft zaterdag in Haarlem met 59-54 verloren van Onze Gezellen, een team uit de topvijf.

Nog niet eerder speelde De Marels tegen Onze Gezellen, wat het spannend maakte, maar ook leuk. 'Tenslotte staan we niet voor niets tweede', zegt coach Eric Venneker. In de eeste drie kwarten werd via 9-14, 21-27 en 34-43 een voorsprong opgebouwd, die echter in het vierde kwart uit handen moest worden gegeven. 'Nu vind ik het afgezaagd om bij verlies de scheidsrechter de schuld te geven, maar als je op driekwart van de wedstrijd hebt laten zien dat je sterker bent en het vierde kwart kantelt de wedstrijd door toedoen van de scheidsrechters, dan is dat heel zuur', licht Venneker toe. 'Na de eerste drie kwarten rekenden we erop in het vierde kwart de wedstrijd mee naar huis te nemen. We maakten niet teveel fouten en hadden een solide voorsprong. Een kwestie van aanvallen en afmaken, zou je zeggen. En zorgen dat je niet te veel fast-breaks om je oren krijgt.' Maar het liep dus anders. 'Vorig jaar hebben we dit ook een paar keer meegemaakt en twee jaar geleden is de U18 uit de kampioenswedstrijd gefloten. Het hoort erbij, zeggen ze. Maar ik vind het triest dat het eerlijke gedrag van de jeugd op deze manier wordt afgestraft en ik kan je zeggen: het went nooit.' Topscorer was Zino Tanod, met 26 punten.